LiveRecensies

Bakar @ Botanique: Energetisch punkoptreden van een rijzende ster

Les Nuits, het festival georganiseerd door de Brusselse concertzaal Botanique, weet elk jaar opnieuw een paar artiesten te strikken die voor hun grote doorbraak staan. Ook dit jaar is dat niet anders, met artiesten als Sports Team en Papooz op de affiche. Wie we daar ook kunnen bijrekenen is Bakar. De jonge Londenaar mixte op zijn debuutalbum Badkid punk, rap en indierock tot een uniek geheel. Die typerende sound zorgde in de Botanique voor een energetische show, waarbij stilstaan geen optie was.

Het was dan ook een bevreemdend zicht voor wie gisteren Le Grand Salon du Botanique binnenstapte en bekend is met Bakar’s muziek. De organisatie had de zaal volgeplaatst met zetels en stoelen, wat de indruk wekte dat het een intiem concert zou worden. Het merendeel van de bezoekers plofte zich bij aanvang neer in de zetels. Het zorgde voor een lachwekkend gebeuren toen Bakar zijn show begon met de rauwe punksong “Dracula”. De rocker was duidelijk even verrast als wij door de setup. Gelukkig namen vlug wat jongeren het voortouw en stond bij het tweede nummer quasi de hele zaal al uitbundig mee te dansen.

Het werd vlug duidelijk dat de Londenaar nog heel wat in zijn mars heeft. Hij bezat veel speelplezier en met zijn charismatische uitstraling kreeg hij het publiek ook makkelijk mee. Ook Bakar’s band, die bestond uit een viertal jonge twintigers, speelde strak en zorgde ervoor dat de frontman het publiek uitvoerig kon bespelen. Een minpuntje was wel dat de vocals van Bakar er soms niet goed doorkwamen, en de microfoon in het algemeen te stil stond. Jammer, want de zanger’s energieke en typerende stem blijven toch het middelpunt van zijn muziek.

Toen de band ongeveer halfweg de hit “Big Dreams” inzette, ging de zaal voor het eerst helemaal wild. Er werd luidkeels meegezongen, gedanst en ook gemosht. Doordat iedereen nu in de kleine ruimt voor de stoelen stond had het iets weg van een underground punkoptreden. Bakar en band stonden ook op dezelfde hoogte als publiek, wat die sfeer nog meer onderstreepte. De artiest was ook niet bang om zich te mengen tussen het publiek. Afsluiten deed de band met het hevige duo “Million Miles” en “BADlands”.

Afsluiter “BADlands” was er volgens Bakar eentje voor het publiek. Schijnbaar opgelucht dat de zaal niet was blijven zitten bedankte hij nog eens iedereen die aanwezig was en smeet de band zich nog een keer volledig. Nadien verliet de zanger nog tijdens het nummer onder luid gejuich de zaal. De band ramde samen met publiek nog even door alvorens er een passend eind aan te breien. Iets zegt ons dat de Grand Salon de volgende keer net iets te klein zal geworden zijn voor deze ster in wording.

 

Setlist:

Dracula

One Way

All in

Big Dreams

Handful

WTF

Sold Your Soul

Small town girl

Chill

Ctrl alt delete

Million miles

Badlands

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pardoner - Came Down Different (★★★½): Dezelfde formule, dezelfde kwaliteit

Twee dagen. Langer had deze punkband uit San Francisco niet nodig om van hun derde langspeler iets tastbaars te maken. Bovendien zag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DZ Deathrays – “Make Yourself Mad”

DZ Deathrays is een Australisch punktrio afkomstig uit de stad Brisbane. Ze draaien ondertussen al even mee, hun debuutalbum Bloodstreams werd uitgebracht in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freddie Konings - "Talent van het jaar"

Het bleef al een tijdje opvallend stil rond de normaal bezige bij Freddie Konings. In 2020 bracht de rapper nog drie albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.