Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Charlotte Jacobs – “Lovesong”

Weeral toont Gent zich van zijn mooiste kant met alweer een sterk debuut. Deze keer is het de beurt aan Charlotte Jacobs. Ondertussen vinden we ze terug in Brooklyn, maar ze studeerde aan de Koninklijk Conservatorium in Gent. Op 31 mei komt haar eerste ep, Fishtale, uit, maar vandaag krijgen we al een voorsmaakje met de nieuwe single “Lovesong”.

Het zou kunnen dat de naam Charlotte Jacobs al een klein belletje doet rinkelen, want we kennen haar van het Belgische elektroproject Seiren. In 2015 bracht ze daarmee een eerste ep uit, genaamd Architekt. Een droomdebuut, want buiten goed klinken, kreeg het ook de aandacht van Lefto en Gilles Peterson. Niet de minste namen dus.

Voor haar Fishtale ep vond ze inspiratie in de natuur. Ze schreef haar ep zelf in de slaapkamer en werd erna bijgestaan door de producer Zubin Hensler die al samenwerkte met o.a. Fleet Foxes. Haar eerste single “Lovesong” gaat over onvoorwaardelijke liefde en is opgebouwd uit zachte ambient-klanken die natuurlijk aanvoelen. Hier en daar vinden we ook enkele elektronische versieringen terug die voorzichtig komen kijken. Vooral de stem van Jacobs voelt zalvend aan en geeft ons een warm gevoel dat ons nieuwsgierig maakt naar de volledige ep.

Bij haar eerste single wordt een videoclip van regisseur Haisi Hu geserveerd. In de clip zien we Omagbitse Omagbemi, die al jaren een vaste waarde is in de wereld van moderne dans in New York. Een sterke clip voor een sterk nummer.

Facebook / Site

 

Related posts
AlbumsRecensies

Charlotte Jacobs - The Shape of Wandering (★★★★): Bekorende eigenzinnigheid in een jazzy context

De Belgische Charlotte Jacobs vaarde in 2017 uit naar het kunstzinnige Brooklyn. Daar nam ze de tijd om haar artistieke identiteit en…
Nieuwe singles

Ronde van de Lage Landen: Gent

Deze zomer doen de Dansende Beren de Ronde van de Lage Landen. Onze redacteuren gaan virtueel langs in 15 grote Belgische en Nederlandse steden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.