Festivalnieuws, Muzieknieuwtjes

Omar Souleyman, MONO, Eliza en meer maken affiche Cactusfestival compleet!

© CPU – Bert Savels

Door de zomerse temperaturen hebben we de smaak te pakken en kijken we al ontzettend hard uit naar de festivalzomer. Redenen te meer om de line-up te vervolledigen, moet de organisatie van Cactusfestival gedacht hebben, want vandaag maken ze hun vijf finale toevoegingen voor de line-up bekend. De Britse zangeres Eliza mag op de openingsdag naar Brugge afzakken om haar nieuwe sound ten tonele te brengen. De voormalige popzangeres, die enkele hits scoorde waaronder “Pack Up”, voegt zich zo bij o.a. Oscar & The Wolf en Goose. Voor de zaterdag krijgen o.a. Joe Jackson, Bloc Party en Whispering Sons het gezelschap van de Syrische legende Omar Souleyman, die dus ook dit jaar weer op een Belgisch festival te zien zal zijn. Ook de Belgische act Reena Riot mag diezelfde dag aantreden en zal tonen dat hun donkere en emotionele muziek op een groot podium even goed tot zijn recht kan komen. Op de slotdag komt de Japanse postrockgigant MONO op bezoek en komen ze in het Brugse Minnewaterpark twintig kaarsjes uitblazen. Ten slotte bevestigt ook de Britse groep Boy Azooga zijn komst en geven ze een exclusief optreden, waar je volgens NME volgende zomer echt naartoe moet gaan. Met deze laatste namen is de line-up van Cactusfestival ook rond.

Het Cactusfestival gaat dit jaar door van 5 t.e.m. 7 juli en tickets zijn reeds te koop. Snel zijn is de boodschap.

Alle namen op alfabetische volgorde (nieuwe namen zijn onderstreept):

Vrijdag 5 juli: Eliza – Faces on TV – Goose – Oscar & The Wolf – SX

Zaterdag 6 juli: Bloc Party – Cat Power – Dead Man Ray – Joe Jackson – Omar Souleyman – Reena Riot – Rolling Blackouts Coastal Fever – Whispering Sons

Zondag 7 juli: Aldous Harding – Band Of Horses –  Boy Azooga – dEUS – MOMO – Neneh Cherry – Parquet Courts – Trixie Whitley

24 april 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief