Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Murphy – “Dangerous”

Bij Dansende Beren zijn we deze week in onze nopjes, en dat komt niet alleen door het prachtige weer. Nick Murphy, de man die ons jaren verblijdde als Chet Faker met heerlijke muziek, komt vrijdag met een eerste album onder zijn eigen naam. Run Fast Sleep Naked gaf nog niet veel van z’n geheimen prijs, maar leadsingle “Sanity” staat bij ons al enkele weken op repeat. Een vrolijk pianoriedeltje leidt tot een groovy nummer, waarbij de zwoele stem van Murphy je mee op sleeptouw neemt. Vorige week kregen we nog een live-versie van “Message You At Midnight” in onze schoot geworpen: een trage, emotionele song die de andere kant van het album toonde.

Vandaag is het dan tijd voor een laatste opwarmertje, in de vorm van “Dangerous”. Het nummer opent met een combinatie van enkele experimentele instrumentals die moeilijk te plaatsen zijn, en de stem van – een hopeloos klinkende – Murphy. In het eerste deel ligt de focus dus grotendeels op de lyrics met enkele knappe zelfreflecties zoals ‘I know I honest with myself, but does myself knows when it lies?’. Vervolgens valt de percussie in en lijkt alles ook op z’n plaats te vallen. Een jazzy geheel ondersteunt Nick Murphy in zijn zoektocht naar zichzelf. Alweer weet deze man ons te verbazen met een uitstekende single die een andere kant van de artiest laat zien.

Kan je niet wachten? Op de Instagram van Nick Murphy krijg je alvast elke dag een teaser van een liedje dat op Run Fast Sleep Naked zal staan.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker – “It Could Be Nice”

De laatste jaren waren we getuige van de wispelturigheid van Nicholas James Murphy. De Australiër pingpongt als muzikant regelmatig tussen zijn pseudoniem…
InstagramLiveRecensies

Chet Faker @ OLT Rivierenhof: Goedgekeurde gedaante

Chet Faker (fka Nick Murphy (fka Chet Faker) (fka Nick Murphy (fka Chet Faker))). Zo ziet een summiere schets van de gedaanteverwisselingen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Mysterines - "Dangerous"

Dat er een hele hoop broeit in Liverpool aan talentvolle bands, is al een tijdje duidelijk. Een van deze talentvolle bands is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.