Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Murphy – “Message You At Midnight”

Volgende week vrijdag komt het nieuwe album Run Fast Sleep Naked van Nick Murphy uit en dus was het nog eens tijd voor een nieuw voorsmaakje van dat album. Run Fast Sleep Naked is nog maar het tweede volledige album dat de man met de baard uitbrengt in zijn carrière. En dat is best opvallend voor iemand die toch al enkele jaren meegaat. Thinking In Textures (2012) heette de eerste ep waarmee Nick Murphy (toen nog als Chet Faker) de wereld probeerde te veroveren. Daarop stond een laidback cover “No Diggity” van Backsteet Boys, en die katapulteerde Chet tot één van meest besproken artiesten van het voorbije decennium. Twee jaar later volgde debuutalbum Built On Glass waarmee hij het zelfs tot op de wei van Rock Werchter schopte. Maar in 2016 had hij genoeg van Chet Faker en begon hij met het releasen van muziek onder zijn eigen naam. Een ep en enkele singles later krijgen we op 26 april zijn eerste album onder eigen naam.

Leadsingle “Sanity” toonde een groovy en catchy Nick Murphy. “Message You At Midnight” doet net het tegenovergestelde: ondersteund door enkele donkere soundscapes zingt Murphy over de liefde (‘I can’t help the way I feel around you’ en ‘I am looking at the body wondering how I ever let you in to my head’). De live-versie die momenteel op YouTube staat toont Murphy die het nummer solo speelt in een lege kapel. Enkel een gitaar die hij bespeelt met een strijkstok en de prachtige stem zorgen voor een beklijvende en lang uitgesponnen versie van het nummer. Op de plaat bevat het nummer net dat tikkeltje meer variatie met hier en daar een jazzy gitaarlijn. Beide versies hebben hun charmes en tonen vooral wat voor een geweldige muzikant met zin voor experiment dat Nick Murphy is.

Run Fast Sleep Naked komt volgende vrijdag (26 april) uit en voorlopig kreeg het album twee totaal tegenovergestelde singles, die ons beiden op hun manier doen verlangen naar dat album.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Murphy - "Goodnight"

Vroeger stond Nick Murphy nog bekend onder zijn artiestennaam Chet Faker, maar sinds een aantal jaar doet de man zijn ding onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Murphy - "Blood And"

In een vorig leven stond Nick Murphy nog bekend onder zijn artiestennaam Chet Faker, maar die laat hij sinds een aantal jaar…
InstagramLiveRecensies

Nick Murphy @ Ancienne Belgique (AB): Goud voor Nick

Gisteren waren we te gast in de Ancienne Belgique waar we getuige waren van de wedergeboorte van, om verdere verwarring te voorkomen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.