Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Dicky – “Earth”

Lil Dicky’s “Earth” pakt uit met meer dan dertig verschillende artiesten in dit geweldige nummer. Het doet ons denken aan de tijd van We Are The World. Want dit is niet gewoon een komisch nummer. Nee, dit is een door muziek geleid initiatief om op globale schaal het bewustzijn omtrent de opwarming van de aarde en het klimaat te verhogen. Dit wordt gerealiseerd met een bijhorende muziekclip en een website.

Dit nummer van ruim vier minuten is duidelijk een productie van Lil Dicky and friends. Routinegetrouw begint het dan ook met ‘It’s your boy’, gevolgd door de strofe gebracht door John Legend. Daarna passeren er een dertigtal verschillende artiesten die zichzelf voorstellen als een dier, continent of land. Zo is Justin Bieber een baviaan, Ed Sheeran een koala en Kevin Hart Kanye West. Tussen deze korte voorstellingen door wordt de strofe ‘We love the earth’ herhaald. Het echte hoogtepunt van het nummer wordt bereikt als Lil Dicky zelf terug aan het woord komt, en in zijn typische stijl een krachtige boodschap brengt met komische ondertonen. Uiteindelijk vraagt Bieber zich af of we doodgaan, wat uiteraard met een ‘ja’ beantwoord wordt – tenzij we onze ‘shit together’ krijgen. En zo heb je een moderne ‘We Are The World’.

Of deze supersterren voortaan hun privéjet achterwege zullen laten, betwijfelen we. Dat dit een humoristisch en goed nummer is, staat daarentegen als een paal boven water.

Het We Love The Earth-initiatief werkt samen met het Leonardo DiCaprio Fonds. Zo verdelen ze een deel van de opbrengsten van dit nummer, de muziekvideo en de merchandise over enkele non-profitorganisaties die zich bezighouden met het milieu en de opwarming van de aarde. De website richt zich op het verspreiden van informatie rond de klimaatopwarming.

WebsiteFacebookTwitter

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clowns - ''Does It Matter?''

De Australische band Clowns brengt voor het eerst in twee jaar weer nieuwe muziek uit; en dat is geen grap. Na hun…
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (19 april - 25 april)

Het was weer een week vol muzieknieuws. Zodat jij niet heel het internet moet afzoeken naar nieuws over je favoriete artiesten, hebben…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Snoop Dogg - "C.E.O."

Het lijkt wel alsof Snoop Dogg nooit gaat stoppen met muziek uitbrengen. Sinds de jaren 90 brengt hij non-stop muziek uit en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.