Nieuwe singles, Oude Bekenden

Première: Laatste single Modern Art – “Soul Enough For Two”

Modern Art houdt ermee op. Na acht jaar beslisten de leden dat het tijd is voor iets nieuws. In 2016 was het vijftal nog finalist van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. De Gentse band kennen we van nummers als “Little Jack” en “Hindenburg”. Het New Yorkse MTV Iggy plaatste Modern Art zelfs – naast Stromae, Melanie de Biasio en Netsky – op hun lijst van meest beloftevolle Belgische bands. Hun meerstemmige, zachte poprock werd dus overal gesmaakt, maar nu komt daar een einde aan. Toch gaat Modern Art niet uit elkaar voordat ze nog een nummer de wereld in sturen.

Afscheid nemen doet de band met de nieuwe en laatste single “Soul Enough For Two”. De single werd geproduced door Simon Vanden Bogaerde (Hooverphonic, Wolfe) en gemastered door Jerboa (Hydrogen Sea, Douglas Firs, Eefje De Visser). Het nummer klinkt zoals we Modern Art kennen. De zachte gitaren gaan harmonieus samen met de milde drums wat zorgt voor een enorm aanstekelijk liedej. Met “Soul Enough For Two” doet Modern Art een laatste gooi naar de hitlijsten. Maar het vijftal vindt met “Soul Enough For Two” misschien wel het ideale recept voor een radiovriendelijke popsong.

Op de videoclip die we bij het nummer geserveerd krijgen, zien we enkele beelden uit het archief van acht jaar Modern Art. Een meer passende clip, kon het vijftal niet verzinnen. So long Modern Art!

Twitter / Instagram / Facebook / Vi.be

18 april 2019

About Author

Arno De Meulder


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter