banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Modern Art – “Little Jack”

Modern Art

Modern Art komt uit Gent, was te vinden in onze Ronde van De Lage Landen en komt nu met nieuw werk op de proppen. De band behoorde in hun carrière tot finalist van De Nieuwe Lichting en kwam bij MTV Iggy uit de bus als meest beloftevolle band samen met Stromae, Melanie de Biasio en Netsky. Hun mooie harmonieën en energetische muziek is dan ook iets wat iedereen wel kan smaken. Reinhard Vanbergen (Das Pop, The Happy) dacht dit ook en kroop achter de knoppen van “Little Jack”.

Zelf omschrijven ze zich als een mix van Elliott Smith, Phoenix en The Zombies. Wij gooien daar nog graag School Is Cool en Arcade Fire bij omdat we houden van veel referenties. De song begint met een lekker gitaarmelodie die meteen alles in de strijd gooit om de perfecte intro te hebben. Doet wat denken aan Weezer maar dan iets gelekter. De “oh boy” is iets wat fans meteen kunnen meekelen, catchy en radiovriendelijk. Het werkt allemaal erg aanstekelijk en blijft vanzelfsprekend in het hoofd plakken voor de rest van de dag, je bent gewaarschuwd!

De riffs die de band hierna verzorgt zijn van een hoog niveau en zeker de gitaarsolo op het eind is een mooie meerwaarde.  De Studio Brussels van deze generatie zullen dit zomaar overnemen en op de radio draaien, daar zijn ze alvast in geslaagd. Het is het nog ver af maar deze band zien we deze zomer zeker op de festivals en dan zal dit nummer toch een hoogtepunt worden in de set, “Oh boy”!

Twitter / Instagram / Facebook / Vi.be

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Drens - "Holy Demon"

De Duitse surfpunkband Drens brengt met “Holy Demon” hun derde single van dit jaar uit. In dit nummer legt de vierledige band…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Tea Party – Blood Moon Rising (★★★½): Riffs en bakken drama

We vragen het ons soms af: waarom is The Tea Party enkel beroemd in Canada? Mogelijk heeft het te maken met het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PEAKS! - "Black Guns / White Drugs"

PEAKS! is een Italiaanse alternatieve rockband, die intussen vanuit London aan hun carrière timmert. November 2020 bracht het duo zijn debuutsingle “Blackout”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.