Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Modern Art – “Little Jack”

Modern Art

Modern Art komt uit Gent, was te vinden in onze Ronde van De Lage Landen en komt nu met nieuw werk op de proppen. De band behoorde in hun carrière tot finalist van De Nieuwe Lichting en kwam bij MTV Iggy uit de bus als meest beloftevolle band samen met Stromae, Melanie de Biasio en Netsky. Hun mooie harmonieën en energetische muziek is dan ook iets wat iedereen wel kan smaken. Reinhard Vanbergen (Das Pop, The Happy) dacht dit ook en kroop achter de knoppen van “Little Jack”.

Zelf omschrijven ze zich als een mix van Elliott Smith, Phoenix en The Zombies. Wij gooien daar nog graag School Is Cool en Arcade Fire bij omdat we houden van veel referenties. De song begint met een lekker gitaarmelodie die meteen alles in de strijd gooit om de perfecte intro te hebben. Doet wat denken aan Weezer maar dan iets gelekter. De “oh boy” is iets wat fans meteen kunnen meekelen, catchy en radiovriendelijk. Het werkt allemaal erg aanstekelijk en blijft vanzelfsprekend in het hoofd plakken voor de rest van de dag, je bent gewaarschuwd!

De riffs die de band hierna verzorgt zijn van een hoog niveau en zeker de gitaarsolo op het eind is een mooie meerwaarde.  De Studio Brussels van deze generatie zullen dit zomaar overnemen en op de radio draaien, daar zijn ze alvast in geslaagd. Het is het nog ver af maar deze band zien we deze zomer zeker op de festivals en dan zal dit nummer toch een hoogtepunt worden in de set, “Oh boy”!

Twitter / Instagram / Facebook / Vi.be

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Only The Poets - "Gone By Now"

Only The Poets is een band uit het Engelse dorpje Reading, gevormd in 2017 en bestaand uit vier leden. In 2021 bracht…
InstagramLiveRecensies

Hideous @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Rock met een doel

Wie de Belgische muziekscene een beetje volgt, kan niet om Hideous heen. De band maakt een snelle opmars door. In februari bracht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona - "Stuck on You"

2024 zou wel eens het jaar van Dea Matrona kunnen worden. Het powerduo uit Noord-Ierland maakte in 2022 al furore op The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.