Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Modern Art – “Little Jack”

Modern Art

Modern Art komt uit Gent, was te vinden in onze Ronde van De Lage Landen en komt nu met nieuw werk op de proppen. De band behoorde in hun carrière tot finalist van De Nieuwe Lichting en kwam bij MTV Iggy uit de bus als meest beloftevolle band samen met Stromae, Melanie de Biasio en Netsky. Hun mooie harmonieën en energetische muziek is dan ook iets wat iedereen wel kan smaken. Reinhard Vanbergen (Das Pop, The Happy) dacht dit ook en kroop achter de knoppen van “Little Jack”.

Zelf omschrijven ze zich als een mix van Elliott Smith, Phoenix en The Zombies. Wij gooien daar nog graag School Is Cool en Arcade Fire bij omdat we houden van veel referenties. De song begint met een lekker gitaarmelodie die meteen alles in de strijd gooit om de perfecte intro te hebben. Doet wat denken aan Weezer maar dan iets gelekter. De “oh boy” is iets wat fans meteen kunnen meekelen, catchy en radiovriendelijk. Het werkt allemaal erg aanstekelijk en blijft vanzelfsprekend in het hoofd plakken voor de rest van de dag, je bent gewaarschuwd!

De riffs die de band hierna verzorgt zijn van een hoog niveau en zeker de gitaarsolo op het eind is een mooie meerwaarde.  De Studio Brussels van deze generatie zullen dit zomaar overnemen en op de radio draaien, daar zijn ze alvast in geslaagd. Het is het nog ver af maar deze band zien we deze zomer zeker op de festivals en dan zal dit nummer toch een hoogtepunt worden in de set, “Oh boy”!

Twitter / Instagram / Facebook / Vi.be

3589 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Loveless @ Ancienne Belgique (AB Club): Evenwichtige liefdesbrief aan het publiek

Een paar jaar geleden markeerden enkele virale covers het startpunt van de carrière van Loveless. Twee albums later ontwikkelde de groep rond…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MAY-A - "Something Familiar"

Maya Cumming is een Australische singer-songwriter, bekend onder de artiestennaam MAY-A en hoewel de naam bij veel mensen waarschijnlijk nog geen belletje…
AlbumsRecensies

YONAKA - Welcome To My House (★★★★): Een omarming van de roots

Op de lijst met bands die we bij Dansende Beren al vanaf het begin volgen, zien we ook YONAKA staan. De Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.