Live, Recensies

Malena Zavala @ Trefpunt: Zoete indie vol Argentijnse roots

Op 17 april stond de Londense Malena Zavala in Trefpunt. Eerder kregen we van Zavala haar debuutplaat Aliso te horen, een dromerige langspeler waarop haar bluesy gitaarspel wordt versierd met tropische drumpartijen die op een indie wolk naar haar Argentijnse roots vliegen. De Brits-Argentijnse bracht ook nog eens een fijn voorprogramma mee in de vorm van Wovoka Gentle.

Op 7 juni brengt het Britse Wovoka Gentle zijn eerste debuutplaat uit. Met Start Clanging Crouching in het verschiet, kregen we van het psychedelische folk-trio enkele stevige gitaartjes voorgeschoteld die zomaar zweefden tussen psychedelische rock en rasechte folk. Doe daar nog eens enkele beats op natuurbasis bij en onze nieuwsgierige ogen openden zich wijd. Het trio bleek op podium een gezellig zootje ongeregeld (om het nummer wisselden ze van plaats en instrument!) dat zelfs met een verrassende viool de ideale opwarmer bleek voor Malena Zavala.

View this post on Instagram

Concert van @malenazavala in @tref.punt.

A post shared by Niels Bruwier (@nielsbruwier) on

Malena Zavala hield het in vergelijking met Wovoka Gentle iets bescheidener. Toch stonden op het kleine podium van Trefpunt maar liefst vier muzikanten extra. We waren helemaal klaar om in zwijm te vallen voor de soezerige indie die Zavala vanuit Londen meebracht. Opener “What If” liet de beats openbreken met een tropisch briesje en “Moon Song” toonde ons dan weer dat Zavala ook genoot van een trage indie-ballade.

Nummers als “I Never Said It” en vooral “En La Noche” waren toonbeeld van Zavala’s Argentijnse roots en ze verloochende die niet. Haar zuiderse charmes kwamen af en toe als een welgekomen herfstzonnetje door de wolken piepen. De subtiele tempowisselingen deden haar fragiliteit nooit kraken, ze openden alleen de kern. “A Vision That Changed” legde die kern bloot en zelfs de elektriciteit van Trefpunt bevond zich in een staat van bekoring dat het even vergat te stromen.

Ook de stem van Zavala deed het niveau in charmes aanzienlijk stijgen. Plots begrepen we waarom vergelijkingen met Mazzy Star lang nog niet zo gek zijn. Op “Broken By Two” bewees ze zelfs dat ze solo meer dan overeind blijft. Haar stem klonk lieflijk zoet en zelfbewust tegelijkertijd. Daarnaast wist Zavala ook puik gitaarspel voor de dag te brengen dat weergalmde in melancholie. Ze toonde zich de perfecte frontvrouw, eentje boordevol talent.

Malena Zavala speelde een mooie set voor een handvol mensen in Trefpunt. Dat Aliso, het debuutalbum, goed was, wisten we al. Het was vooral live dat we de strijd moesten aangaan met de charmes van de Brits-Argentijnse. Zavala was op haar beurt ook gecharmeerd omdat er zo veel volk naar haar eerste muzikale voet op Gentse bodem kwam kijken. Wij vonden dat er zelfs meer volk mocht zijn, want één ding is zeker. We volgen Zavala vanaf nu met argusogen en we stellen voor dat je dat ook doet.

Setlist:

What If I

If It Goes

Moon Song

En La Noche

Could You Stay

Broken By Two

I Never Said It

Hold Me Please

Should I Try

A Vision That Changed

 

 Facebook / Instagram

18 april 2019

About Author

Arno De Meulder


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief