Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Altin Gün – “Yolcu”

© Kamilia Sain

Met de dag lijkt Altin Gün groter te worden. En terecht, want aan hun eigenzinnige sound lijkt niemand te kunnen tippen. Deze Nederlandse groep maakt Turkse psychedelica, en dat klinkt even fantastisch als de beschrijving suggereert. Vorig jaar kwam hun debuutalbum On uit en op 26 april is het al tijd voor hun tweede langspeler Gece. Daarvan hoorden we al het dansbare “Süpürgesi Yoncadan” en die opzwepende lijn trekken ze door op hun tweede single “Yolcu”.

De intro alleen al stelt tevreden. De (natuurlijk) oosters aandoende riff klinkt tegelijk heel funky, doordat de bas elke tel in de verf zet met een perfect uitgekozen ronde klank. De riff leeft daardoor helemaal op en we hebben onze dansschoenen al lang aangetrokken. Ook in de iets rustigere strofes kunnen we toch niet helemaal stil blijven zitten, want de bas blijft zijn subtiele, groovy ding doen. Heel “Yolcu” bestaat eigenlijk uit de afwisseling van die energieke lijn en de meer meeslepende strofe, maar Altin Gün houdt het boeiend door er nog een gitaarsolo en een vettigere versie van de zalige kernriff tegenaan te gooien. Na twee en halve minuut zit de funky rit er al op en hebben we er nog lang niet genoeg van. Het wordt uitkijken naar dat album dus!

Altin Gün staat op 4 mei op Les Nuits in Botanique, en deze zomer kan je hen aan het werk zien op Pukkelpop.

17 april 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief