Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Altin Gün – “Süpürgesi Yoncadan”

© Kamilia Sain

Het gaat snel voor Altin Gün, de Nederlandse band die Turkse psychedelicanummers brengt. Vorig jaar nog verscheen debuutalbum On, en op 26 april staan ze al klaar met een opvolger. Gece heet dat kindje en dat stellen ze voor op Les Nuits, en ook op Pukkelpop kan je de band aan het werk zien. “Süpürgesi Yoncadan” is zoals gewoonlijk een heel eigentijdse versie van een oud Turks nummer, maar het bevat genoeg energie om je lichaam helemaal warm te krijgen. Het nummer was dan ook niet voor niets de dansbare afsluiter van hun uitverkochte show in de Vooruit.

Aan de hand van enkele funky synths gaat “Süpürgesi Yoncadan” meteen heel dansbaar van start. Die synth is namelijk de ruggengraat voor de rest van de song, want hij blijft aanwezig en zorgt er dan ook voor dat je benen niet stil kunnen staan. Het is funky en bevat een heel leuke productie, waardoor de song ook helemaal herleeft. Vooral het einde dan dankzij de sterke uitgesponnen solo’s. Het nummer kan je als het ware als iets helemaal nieuws zien, want het is niet dat we de originele songs hier al kenden. Altin Gün zorgt eigenhandig voor de revival van de Turkse psychedelica, sterk.

23 maart 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief