Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kota The Friend – “Birdie”

De Brooklyn based rapper en producer Kota The Friend brengt zijn nieuwe single “Birdie”. Die zal deel zal uitmaken van het album FOTO, waarvan de release verwacht wordt op 15 mei. Kota The Friend is een man die de afgelopen jaren allesbehalve heeft stilgezeten. Hij bracht bijna maandelijks korte nummers uit met zijn serie Lyrics to Go op YouTube. Deze virtuoze rapper brengt systematisch kwaliteitsvolle songteksten en beats uit, en het nieuwe nummer is op dat vlak dus geen uitzondering.

“Birdie” is een ode aan de vriendschap en de nood aan het geloof van anderen in onszelf, dat soms nodig is om moeilijkheden te trotseren. De zachte backing vocals zetten dat gevoel veel kracht bij. De beat van “Birdie” kan samengevat worden als simpel, chill en laidback. Over zijn flow en de manier waarop hij rapt, kan net hetzelfde gezegd worden. Het doet ons zelfs wat denken aan de underground en bescheiden sound die iemand als Q-tip ook zo typeert —en dat is een vergelijking die we niet snel durven maken.

Het lijkt erop dat Kota The Friend in België nog relatief onder de radar is gebleven. Momenteel dus geen concerten om naar uit te kijken, maar wij hopen alleszins dat daar snel verandering in komt.

16 april 2019

About Author

Laora Mastari


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief