Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Maisie Peters – “You Signed Up For This” & “Brooklyn”

Het verhaal van Maisie Peters is op z’n zachtst gezegd inspirerend te noemen. De Britse begon met het posten van filmpjes op YouTube, maar mag zich ondertussen een van de artiesten onder Gingerbread Man Records noemen. Toch was het lang wachten op een volwaardige debuutplaat van de jonge zangeres, maar dat wachten wordt bijna beloond. Over iets meer dan twee weken verschijnt You Signed Up For This en als pre-party krijgen we daarvan vandaag niet alleen de titeltrack, maar ook “Brooklyn” te horen.

Wie zich in de TikToksferen bevindt, zal de intro van “You Signed Up For This” ongetwijfeld herkennen. Gelukkig brengt Peters meer dan een liedje dat het daar goed doet. De stem van de Britse is altijd even wennen, maar dat maakt ze ruimschoots goed door meteen sterk uit te pakken op tekstueel vlak. Het geheel klinkt speels en is bijzonder gevarieerd waardoor de drie minuten aan ons voorbij lijken te razen. Wanneer Peters de hogere regionen van haar vocale bereik verkent, krijgen we een engelachtig gezang dat doet denken aan Noorse bosnimf AURORA. Dat ze duidelijk een kind van haar generatie is, schemert ontzettend hard door in de songs die het taboe proberen te doorbreken. ‘I know I’ll get better / I’m just not better yet’, klinkt het, waarna ze de luisteraar op het hart drukt hiermee ingestemd te hebben.

“Brooklyn” steekt dan weer iets rustiger van wal, maar al gauw wordt het akoestische geheel kracht bijgezet door een aangename beat. De song klinkt ietwat quirky, maar voelt vooral ontzettend fris en dynamisch aan. Zo moeten we ook de meerstemmigheid even in de verf zetten, want die geeft een absolute meerwaarde. In de bridge keert Maisie Peters terug naar de intieme klanken waarmee het lied begon, waarna de oorwurm ‘If you’re looking for the girl of your dreams / She’s in Brooklyn with me’ in alle kracht gescandeerd wordt over het geheel. Met deze twee singles erbij lijken we toch een goed idee te hebben van wat we kunnen verwachten op You Signed Up For This. Wij wachten alvast vol ongeduld af.

You Signed Up For This verschijnt op 27 augustus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maisie Peters - "Cate's Brother"

Er zijn een aantal ongeschreven regels over de personen waar je geen oogje op mag hebben. Zo is het voor de meeste…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophia Alexa - "Hit and Run"

Sophia Alexa is de dochter van Duits-Amerikaanse ouders en groeide op in Amsterdam en Londen, waardoor de jonge zangeres al snel moest…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Maisie Peters: 'Een kerstliedje schrijven is ook rock-'n-roll'

De wondere wereld van het internet biedt een vijver aan kansen, maar het wordt ook steeds moeilijker om op te vallen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.