InterviewsUitgelicht

Interview DJ Licious: ‘Ik vergelijk dj-sets met seks’

In de bar van het pershotel van Tomorrowland Winter ontmoeten we een goedgemutste DJ Licious, die vlak voor zijn mainstage show nog geniet van een pintje. De Belgische dj en producer, die ook zijn eigen club concept SHOMI heeft opgericht, draaide al over heel de wereld. Daarnaast bracht hij verschillende hits uit, waarvan “Calling” en “I Can’t Stop” er twee zijn.

Je hebt deze week al twee keer gespeeld op Tomorrowland Winter. Hoe waren de reacties?

(twijfelt even) Ik heb nu drie keer gespeeld en er komen er nog twee aan. Eentje stond niet op de line-up, want die moest ik overnemen als secret guest samen met Afrojack op de Welcome Gathering in Oz. Die was heel leuk, maar ik moet zeggen, de Orangerie was echt next level. De serre samen met de glasramen en al die bloemen, wat een stage! De Orangerie had trouwens zijn naam niet gestolen. Ik kwam daar aan in mijn trui en jas, maar heb binnen de vijf minuten alles moeten uitdoen door de zon die op de stage stond. Ik was aan het zweten, maar er was wel een hele fijne vibe!

Vandaag speel je je eerste mainstage show. Bereid je je daar anders op voor?

Daarvoor ben ik toch wel iets zenuwachtiger natuurlijk. Het ding is, op die andere stages speel ik op wat latere uren, dus daar moet ik iets meer gas geven. Vandaag open ik de mainstage, ik moet de mensen dus verwelkomen en we gaan dat allemaal op het gemak doen. Ik vergelijk dj-sets altijd een beetje met seks. Je moet rustig beginnen en de mensen opwarmen, je gaat niet meteen voor de hoofdprijs. Het heeft dus geen zin om meteen bruusk te gaan beuken met de zwaarste hits. Op dat gebied is het chill, maar aan de andere kant blijft het wel mainstage Tomorrowland en dat is altijd een tikje specialer. De hele wereld kijkt dan mee.

Is er een groot verschil tussen shows op de zomereditie van Tomorrowland en Tomorrowland Winter?

Het is even magisch. De productie is even mooi en speciaal, maar voor de artiesten is er wel een verschil. Op de zomereditie komen alle artiesten samen in The Artist Village en dat is heel fijn, maar veel van de Belgen moeten dan ’s avonds op verschillende locaties draaien, dus zien we elkaar maar heel even voor iedereen weer zijn eigen weg op gaat. Op Tomorrowland Winter zijn de Belgen een hele week samen en dat zorgt voor een fantastische sfeer. Het lijkt bij momenten meer op een familietrip waar iedereen eens bij elkaar iets gaat eten en er afterparties georganiseerd worden op verschillende appartementen. Als mens is zo een ervaring net iets specialer, maar het festival blijft natuurlijk even mooi.

Je hebt je eigen partylabel SHOMI opgericht in 2007. Hoe staat het hier ondertussen mee?

We zijn ooit begonnen in de hele kleine kelder van Stereo Sushi in Antwerpen en zijn altijd blijven werken en groeien. Ondertussen hebben we een hele hoop stage hostings gehad en dit jaar hebben we voor het eerst een stage hosting op Tomorrowland gepland, dat is de kroon op het werk voor ons.

We hebben al SHOMI’s gedaan in Ibiza en in Sint-Maarten zelfs, maar een eigen stage op Tomorrowland mogen hosten is toch wel next level. Twaalf jaar house muziek met live sax, live percussie en een zwoele vrouwelijke sfeer. We zijn bijna altijd sold out en hebben toch al tussen de tachtig en negentig SHOMI’s achter de rug op die twaalf jaar. Het is ondertussen zelfs meer een samenkomst van vrienden geworden.

Ondertussen zijn we twaalf jaar verder. Heb je de indruk dat je er goed aan gedaan hebt om zelf je eigen partylabel te beginnen?

Het grappige is dat veel mensen ons voor zot verklaarden in het begin. Zeker omdat de eerste avonden geen succes waren. Wij begonnen met een house concept op het moment dat urban heel groot was. Op een bepaald moment kwam die klik er dan toch en was iedereen vertrokken. Ondertussen hebben we een eigen platenlabel, een eigen stage op Tomorrowland en doen we dingen over de hele wereld. Ik zou het dus niet anders aangepakt hebben, eerlijk gezegd.

Het leuke is ook dat we ondertussen een vaste crew hebben van een paar honderd mensen die ons overal volgt en dat maakt het super leuk. Het is daardoor meer een familiebijeenkomst dan dat het een feest is.

Je bent zelf veel bezig met het organiseren van feesten, kijk je daardoor anders naar een festival als Tomorrowland Winter?

Absoluut. Je weet wat er allemaal bij komt kijken als je iets organiseert en SHOMI komt nog niet aan de enkels van Tomorrowland qua organisatie. Dat is ook nooit mijn ambitie geweest natuurlijk. Ik ben in de eerste plaats een dj, producer en artiest en SHOMI staat daar volledig naast. Als je ziet wat Tomorrowland allemaal doet; de details, de manier waarop, enzovoorts. Een organisatie als Tomorrowland is gewoonweg ongezien in de wereld.

Daarnaast probeer ik ook altijd nieuw talent te gaan bekijken als ik hier ben. Spijtig genoeg is daar niet enorm veel tijd meer voor door het drukke interview schema, maar gisteren heb ik gelukkig nog wat tijd gevonden om het terrein op te gaan en heb ik weer een paar leuke dingen gezien. Solardo heeft gisteren een leuke vibe neergezet en Kungs heeft ook een topset gedraaid.

Terug over DJ Licious dan, zou je een tipje van de sluier kunnen oplichten over jouw muzikale plannen voor 2019?

Er zijn heel veel plannen. Ik heb net een remix uitgebracht op Atlantic Records in Amerika voor een kleine act, en die remix heeft de aandacht getrokken van Benny Benassi. Die stuurde mij een berichtje om samen met hem een plaat te maken, dus die collab komt er binnenkort aan. Dat wordt een remix voor Deorro, die uitkomt op Ultra. Daarnaast komt op 26 april mijn nieuwe single uit op Polydor UK. Dat is het label van onder andere Jax Jones, Years & Years en Kendrick Lamar, en daar ben ik heel dankbaar voor. Daarna komen er nog een hoop singles uit waarvoor ik nu in de studio zit, maar daar kan ik nog niets over delen, spijtig genoeg.

Zijn er daarnaast nog andere ambities voor SHOMI voor 2019?

Voor het platenlabel zijn we op dit moment vollenbak jonge artiesten aan het tekenen. We hebben de stage op Tomorrowland die eraan komt, maar ook op Sunrise festival en Tribù festival in Ninove hosten we een stage, maar mijn ultieme droom is nog altijd een residentie in Ibiza. Ik heb wel al in meerdere clubs in Ibiza gedraaid, maar Pacha staat toch nog altijd op mijn bucket list. Mainstage Tomorrowland staat daarnaast ook nog altijd op die lijst. Twee jaar geleden heb ik daar gedraaid als invalbeurt, maar ik zou het toch ook leuk vinden als ik me daar eens lang op voorhand op zou kunnen voorbereiden.

Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Amber Broos : 'Ik ga zelf graag heel hard op mijn muziek'

Amber Broos gaat steeds meer over de lippen en dat is meer dan terecht. De twintigjarige Leuvense ademt muziek en haar dj-carrière…
InstagramLiveRecensies

Tomorrowland Winter (Dag 7): Na regen komt een regenboog

Zeven dagen in de bergen, het is altijd een beproeving. Zelfs als je enkel gaat skiën, gaat de energie na een goeie…
LiveRecensies

Tomorrowland Winter (Dag 5): Van zonnige commercialiteit naar donkere techno

Tomorrowland is eigenlijk een zomerfestival en het lijkt erop dat de weergoden in Alpe D’Huez er ook zo over beslist hebben voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.