Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. – “Swangin”

blackwave. is ondertussen een gevestigde waarde geworden in de Belgische hip hop scene. 2017 was een succesvol jaar met debuut-ep Mic Check en single “Elusive”. Het is alvast halsreikend uitkijken naar het debuutalbum Swangin van kompanen Jay Atahoun (Jay Walker) en Willem Ardui. Willem bracht vorige maand nog de solosingle “Beziel Me” uit, maar brengt nu terug samen met Jay de titeltrack van het debuutalbum “Swangin” uit. Laat ons alvast zeggen dat het nieuwe album zeer welkom is.

In tegenstelling tot het jazzy en tedere “Elusive” is “Swangin” een headbumper van formaat. De beat doet je onmiddellijk bewegen en beide heren weten vocaal een goede balans te vinden, Jay met zijn rauwe stem en Willem met zijn zachte. Het nieuwe album mag gerust al komen, als we mogen uitgaan van deze single. Blackwave. begint niet alleen hoge toppen te scheren binnen en buiten de Belgische grenzen, maar zouden zoals in deze clip binnenkort ook weleens Mars kunnen bereiken. Concerten in Botanique en de Vooruit zijn al uitverkocht, maar je kan ze wel nog zien op 23 november in de AB.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Baby Keem - The Melodic Blue (★★★★): Kleurrijk meesterwerk

Het is intussen twee jaar geleden sinds Baby Keem zijn explosieve debuutalbum Die For My Bitch uitbracht. Twee jaar die aanvoelen als…
LiveRecensies

blackwave., Emma Bale & Charles @ Werchter Parklife: Met wisselend succes, maar telkens goed geëindigd

Ondanks dat de optredens van donderdag letterlijk in het water vielen, mochten we op vrijdag opnieuw de festivalweide van Werchter betreden. Het…
InstagramLiveRecensies

blackwave., TheColorGrey, Gaidaa & SPREEJ @ Gent Jazz: We want more (blackwave.)!

Gent Jazz dag vijf. Met SPREEJ, Gaidaa, TheColorGrey en blackwave. is ook vandaag de affiche weer divers en contrastrijk. SPREEJ en zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.