Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Wand – “Rio Grande”

Dat Wand zijn garagerockperiode is ontgroeid, werd al duidelijk op de singles “Scarecrow”, “Walkie Talkie” en “Thin Air”, die hun aankomende album Laughing Matter zullen sieren. Intussen klinken de Amerikanen als een haast volledig vernieuwde versie van zichzelf, doordat ze meer durven experimenteren met hun sound of de eerder dromerige kant uitgaan. Ook op nieuwe single “Rio Grande” krijg je een zacht staaltje sfeerschepping voorgeschoteld die je onmiddellijk met je hoofd in de wolken doet belanden.

De uitgesponnen synths en minimale gitaarlijn maken “Rio Grande” vanaf seconde één meeslepend en easy going, terwijl de percussie elke tel van een klein rockgehalte voorziet en je toch nog een beetje met de voeten op de grond houdt. Wanneer de zang op kalme, beheerste en daardoor ietwat verleidelijke manier weerklinkt, treedt de Rio Grande buiten zijn oevers en worden we overspoeld door een warm gevoel. Zorgeloos dobberen we mee op het kabbelende sfeerplaatje dat “Rio Grande” is.

Laughing Matter komt uit op 19 april en ook deze nieuwe voltreffer bewijst dat het geen lachertje zal worden. Op 27 mei staat Wand in Botanique, samen met Kikagaku Moyo en Wooden Shjips. Tickets vind je hier.

Facebook

10 april 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief