Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wand – “Walkie Talkie”

De tijd waarin Wand furieuze garagerock maakte, ligt ondertussen al even achter ons. De band focust tegenwoordig meer op het experiment met heel wat dromerige psychedelica invloeden als gevolg. Op 19 april brengt de band hun nieuwste album Laughing Matter uit en een maand later, op 27 mei, speelt de band in de Botanique samen met Kikagaku Moyo en Wooden Shjips. Uit die nieuwe plaat konden we al twee nummers horen. “Scarecrow” en “Thin Air” toonden elk een andere dimensie van de groep. Ook bij “Walkie Talkie” is dit het geval.

“Walkie Talkie” start met een dreigende gitaarlijn die zo de inleiding van een ontploffing zou kunnen inleiden. Een ontploffing krijgen we niet, maar wel vettige baslijnen die de dreigende gitaarlijn vergezellen. Die lijn, dat zomaar eens een alarm zou kunnen zijn, blijft ook gedurende heel het nummer aanwezig, maar er wordt ook lustig rond geëxperimenteerd. Die lijn blijft de band ook doortrekken, maar het wordt enkel nog maar donkerder naar het einde toe. Het is duidelijk dat de groep geen gratuit riffs meer op ons wil afsturen, maar van alles wil uitproberen. Of ze daarin zullen slagen, zal nog maar de vraag blijken. Nu klinkt het soms wat te chaotisch om te overtuigen.

3511 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Cory Hanson - Pale Horse Rider (★★★★): Smeulend kampvuur in een verlaten woestijn

Neen, Cory Hanson is geen broertje van de langharige nozems die in 1997 grote groepen van de wereldbevolking opvrolijkten met de oorwurm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall & Cory Hanson - "She's a Beam"

Ty Segall. ‘The Man, the myth, the legend’, mogen we ondertussen al wel zeggen. Het loont natuurlijk niet om tot in den…
AlbumsRecensies

Wand - Laughing Matter (★★★★): Geen lachertje

Wand laat er geen gras over groeien en blijft maar materiaal uitbrengen. Het Amerikaanse vijftal heeft sinds 2013 al een ep en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.