Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baroness – “Seasons”

Nadat Baroness eerder al “Borderlines” op ons losliet, stelt het vandaag hun nieuwe single “Seasons” voor. Ook hebben ze ondertussen de naam en het artwork van hun nieuwe plaat Gold & Grey voorgesteld. En dat gaat een klepper van formaat zijn. Want ook daar verbazen ze ons met een album met maar liefst 17 nummers op. En ook het artwork is fantastisch. Als band heb je natuurlijk wel een voordeel dat je een artiest in huis hebt, onder de naam van zanger John Dyer Baisley.

“Seasons” begint vrij braaf met een strakke drum/baslijn, zwevende gitaar en een pianodeuntje ondersteund door een goede zangpartij. Hetzelfde ritme wordt herhaald met een stevigere aanpak  maar met nog steeds dezelfde ritmesectie. Een minuut later word je bedolven onder verschillende muzikale invloeden: de typische sound met harmonische solo’s is weer aanwezig, maar ook andere invloeden zoals shoegaze, en zelfs muzikale black metal (zonder de schreeuwerige stem) zijn er. Wat zo mooi is aan dit nummer, is dat deze invloeden nauwelijks opvallen in het geheel. Het is gewoon weer een ijzersterk nummer vol variatie. Zelfs dezelfde klinkende riffs zijn toch weer altijd net anders. Daar waar “Borderlines” nog veel weg het van het vorige album, krijgen we bij dit nummer toch weer een andere dimensie.

Ook “Seasons” is een steengoede single met nog meer variatie als voorheen. Variatie in melodie, in klank, in kleur, in zanglijnen, … Dit is misschien wel het meest gevarieerde nummer dat ze ooit gebracht hebben. Het nieuwe album Gold & Grey zal op 14 juni 2019 uitkomen. Een optreden in de buurt zit er voorlopig niet in, maar laat dat alsjeblieft niet te lang meer duren.

Facebook

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baroness - "Shine"

Sommige bands hebben iets meer rijpingstijd nodig dan andere om tot een fijn afgewerkt product te komen. In het geval van Baroness…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 1): Striemende gitaren en lange haren

Aan de oproep van het Rode Kruis om geen zwarte of lederen kleren te dragen, werd weinig gehoor gegeven. Metalheads zijn immers…
InstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2019

Het einde van 2019 betekent meteen ook het einde van een decennium. Nadat we het muzikale decennium al grondig analyseerden met Belgische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.