Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lea Porcelain – “I Am OK”

Het Berlijnse duo Lea Porcelain laat nog eens van zich horen. Het post-punk tweetal bracht in 2017 zijn debuutplaat Hymns To The Night uit en groeide al snel uit tot een geliefde groep die het ook in het buitenland goed begint te doen. In december trokken ze zo naar Oost-Europa en Rusland om er een aantal shows te spelen. De twee zochten warmere oorden op om verder te werken aan hun muziek. Ze schreven en namen nieuwe nummers op in Brazilië en Spanje. Een eerste smaakmaker daarvan is alvast “I Am OK”.

Wie een beetje vertrouwd is met de muziek van Lea Porcelain zal al snel merken dat “I Am OK” wat anders klinkt dan hun voorgaand materiaal. Ze stappen nu immers af van de -bij momenten- overweldigende wall of sound en gaan een iets zachtere kant op. De ukelele gebruikten ze eerder ook al in hun muziek, maar hier trekt het snaarinstrument wel alle aandacht naar zich toe en bepaalt het de sfeer. Op de achtergrond horen we ook nog de sfeervolle synths, die “I Am OK” voorzien van een vol geluid. “I Am OK” is een subliem nummer dat ook dankzij zijn eenvoud kan overtuigen. Wij kijken alvast uit naar nog meer nieuw materiaal van Lea Porcelain.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lea Porcelain - "Choirs to Heaven"

Berlijn is en blijft een hotspot voor alternatieve muziekprojecten zoals ook Lea Porcelain. Producer Julien Bracht en zanger Markus Nikolaus leerden elkaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lea Porcelain - "Sink Into The Night"

Lea Porcelain komt met nieuws! Drie jaar geleden introduceerde het Berlijnse duo zijn donkere, elektronische postpunksound met de ep Out Is In….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lea Porcelain - "Clock Of Time"

De Duitsers van Lea Porcelain maken ons warm voor hun nieuwe ep, die vanaf 9 augustus te beluisteren zal zijn. “Clock Of Time” is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.