LiveRecensies

Glints @ Het Depot: Antwerp’s finest

© CPU – Maxim Meyer-Horn – Archieffoto: optreden Out The Frame 2019

Er zijn weinig artiesten die we het afgelopen jaar vaker hebben gezien dan Glints. De Antwerpenaar is dan ook één van de leaders van de Antwerpse urban scène en speelde vorig jaar zowat elk groot Belgisch festival plat. Ondanks het feit dat Jan Maarschalk Lemmens nog altijd geen album heeft uitgebracht, mag hij wel al aantreden voor uitverkochte zalen en goed gevulde festivaltenten. Met zijn recente singles “Gold Veins” en “Bugatti” wekt hij nu ook aandacht in het buitenland en mocht hij zo onlangs nog een concert in Parijs spelen. Dat hij goed bezig is, was ook te merken aan zijn show gisteren in Het Depot.

Het opkomende talent Chibi Ichigo mocht gisteren de boel openen voor een aardig gevulde box. Haar talent ging ook niet onopgemerkt bij Lefto en Zwangere Guy voorbij en dat wil wel iets beteken. In ieder geval imponeerde ze ons gisteren met een super relaxte show die als één van haar eerste echte shows zeker mag tellen. Wat Chibi Ichigo haar muziek zo speciaal maakt, is dat ze in haar nummers zowel in het Nederlands als in het Russisch rapt. Ondanks dat we maar weinig verstonden van haar lyrics, zorgde ze met haar présence en flow voor een boeiende show. Met amper één gereleasete nummer, “Russian Snow”, heeft ze nog maar weinig muziek uitgebracht, maar dat zal weldra veranderen met de release van haar eerste ep. Chibi Ichigo is een megatalent van eigen kweek en we zijn al benieuwd waar de toekomst haar nog gaat brengen. 

Het was gisteren de eerste soloshow op Belgische bodem van Glints dit jaar. Dat hij er zin in had, bleek dan ook snel in zijn jeugdig enthousiasme. Zijn show begon goed met “Divalent Diction”, een nummer dat dankzij zijn mysterieuze beat en strakke flow misschien wel tot één van zijn beste nummers behoort. De goedgevulde parterre reageerde echter eerder tam en aarzelend, maar “Gold Veins” was de ideale ijsbreker. Zijn meest recente single bleek overigens al goed gekend te zijn, want heel wat lippen beweegden gewillig met de lyrics mee. Net zoals tijdens zijn show in de Ancienne Belgique ging de hoeveelheid autotune de hoogte in tijdens “Blue Eyes”, maat laat dat net hetgeen zijn dat het nummer net zo boeiend maakte gisteren. 

Glints trad ook gisteren moederziel alleen op, maar hij vulde met zijn persoonlijkheid al snel het grote podium. De lichtshow was gisteren trouwens heel subliem en gaf heel wat nummers nog een extra dimensie. Ook overtuigend was gisteren “Dreads” dat met zijn diepe bassen voor heel wat verbaasde gezichten zorgde. Met “Burning” kon de Antwerpenaar iets minder overtuigen en haalde hij de vaart uit de vlot verlopende show. Gelukkig maakte hij dat snel weer goed met het snedig gebrachte “Sirens”.

De afgelopen maanden werkte Glints aan heel wat nieuw materiaal en daar kregen we gisteren in Het Depot ook wat van te horen. “Sunday Service” werd gisteren zelfs voor het eerst live gebracht, maar lijkt al langer deel uit te maken van de set. Ook het grimeachtige “Minimum Weight” knalde door de boxen van Het Depot en dat gretiger en pittiger dan nooit tevoren. Het nummer beschikt over een duister randje dat live heel goed tot zijn recht komt en op festivals wel eens voor een grotere moshpit kan zorgen. Ook van de partij was countryboy Dvtch Norris en samen brachten ze het hitgevoelige “Medicated”. We schreven het eerder al, maar met dit nummer zou Glints wel eens internationaal hoge toppen kunnen scheren. De sfeer werd naarmate de show vorderde geleidelijk aan opgebouwd en met “Bugatti” volgde dan de verwachte apotheose. Hij had eigenlijk beloofd het nummer niet meer tweemaal achtereen te spelen, maar gisteren werd nog eens uitzondering gemaakt. Met een loeiharde sfeermaker werd de show dan ook op zijn ultiem hoogtepunt afgesloten. 

Jan Maarschalk Lemmens liet in zijn show weten dat er heel wat nieuwe muziek (album?) op ons zit af te komen en dat zint ons positief. De show in Leuven was dan wel iets minder dan in de Ancienne Belgique, maar toch hebben we ons ook in Het Depot weer prima vermaakt. Mits wat meer nieuwe muziek beschikt hij binnenkort over genoeg materiaal om een uur te kunnen vullen en de volgende stap te zetten. 

Setlist:

Divalent Diction
Golden Veins
Blue Eyes
Dread
Burning
Sirens
Home
New Flow
Sunday Service
Minimum Weight
Medicated (feat. Dvtch Norris)
Bugatti (x 2)

1319 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo – “Club Russia”

Eind april is het zover: dan verschijnt CHIBUMIVERSE, de nieuwe ep van Chibi Ichigo, waarvoor ze samenwerkte met haar vriend UM!. Zowel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo & UM! - "Planeet (De Zon Is Veel Te Heet)"

Een van lands favoriete muzikale koppels slaat vandaag weer toe: we keren terug naar het CHIBUMIVERSE. Nadat Chibi Ichigo en Umi Defoort…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.