Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single JPEGMAFIA – “The Who”

Voor 2018 was JPEGMAFIA nog een nobele onbekende, maar sinds de release van zijn gelauwerde album Veteran is de rapper uit Baltimore een vaste waarde aan het worden in het experimentele hiphoplandschap. Een album vol glitchy beats en schreeuwerige teksten alsof ze uit een Death Grips-nummer zouden komen. Het sloeg aan, en samenwerkingen met Denzel Curry en Flume zijn het logische gevolg van dat succes.

Nu komt JPEG met “The Who”, een nummer dat blijkbaar is opgenomen tijdens de opnames van Veteran, maar het album dus niet gehaald heeft. Het nummer is zeker niet JPEG’s beste werk, maar vergeleken met zijn ouder materiaal valt dit nummer wel op door de dromerige beat en wavy vibes. De hook wordt verzorgd door mooie vocals van Eyas. We vermoeden dat JPEG deze zangeres persoonlijk kent, want op Google vind je nauwelijks iets over haar. Hoe dan ook is het een mooi nummer dat iets toegankelijker is dan het meer chaotische en glitchy werk dat we gewoon zijn van de rapper. Leuk weetje: in een officiële statement van JPEGMAFIA zelf beweert hij de beat naakt te hebben gemaakt.

JPEGMAFIA kan je nog deze zomer checken op Belgische bodem checken op Dour, in kleren weliswaar.

4 april 2019

About Author

Matan Grouper


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief