Festivalnieuws, Muzieknieuwtjes

Zwangere Guy, Jarreau Vandal, Mr. Eazi en 16 anderen onder de eerste lading namen Fire is Gold 2019!

Begin dit jaar maakte het eerste echte urban festival van België Fire is Gold bekend naar Antwerpen te verhuizen en ook de datum werd twee maanden naar achter geplaatst. De organisatie, die ook achter het festival Laundry Day zat, weet vandaag alvast met de eerste lading af te komen en het zijn niet de minsten. Zwangere Guy speelde vorige week nog tweemaal een Ancienne Belgique plat en bracht met Wie is Guy? een instant classic hiphopalbum uit dat de maatstaf voor de Belgische toekomst zette. Met Mr. Eazi heeft de organisatie ook nog een sterk opkomende Amerikaanse hiphopper weten te strikken die op de rand van zijn grote doorbaak staat. Wie dit jaar zeker ook niet mag ontbreken is de Nederlander Jarreau Vandal die er één van zijn weinige liveshows zal brengen. Net zoals de voorgaande jaren is ook de Nederlandse scene weer goed vertegenwoordigd met kleppers als Bizzey, Broederliefde, Ronnie Flex & Deuxpierence en Leafs. Ook aan Belgische namen geen gebrek met twee toptalenten aan eigen bodem K1D en Miss Angel. De lading wordt afgerond met Black Mamba, Faisal, DJ Waxfiend, DJ Wef, Gurney, Champion, Masai, MC Jr., Ramos en Vunzige Deuntjes Soundsystem. Al een aardig begin en de organisatie belooft ook nog met een internationale headliner te komen.

Fire is Gold is een festival dat niet alleen rond muziek draait, maar de hele urban cultuur in zijn identiteit verwerkt en dat resulteerde het afgelopen jaar in een geslaagde editie in het Drie Fonteinenpark in Vilvoorde. Met het verhuis naar Linkeroever (Antwerpen) hoopt de organisatie nu nog meer mensen te kunnen bereiken. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 augustus en tickets zijn reeds te verkrijgen. Net zoals vorig jaar werkt het festival met het wavesysteem: vanaf vandaag kost een ticket 20 euro, vanaf 6 april 25 euro en vanaf 17 april wordt de algemene verkoop in gang gezet en dan kost een ticket 35 euro. Snel beslissen wordt dus ook dit jaar beloond. Voor meer informatie kan je terecht op de website van het festival.

3 april 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief