UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: BAUM

Bij Dansende Beren zetten we met plezier nieuw talent van eigen bodem in de kijker. Dat doen we onder andere door onze kans op vi.be, waar we regelmatig een artiest of band selecteren als “Zalm van de maand”. BAUM is de eerste artieste die we deze lente met de titel mogen bekronen. Een toepasselijk seizoen, want net als de lente is de muziek van de Brusselse artieste kleurrijk, fris en vol leven.

BAUM is het project van Hendrike Scharmann. De muzikante speelt al van kindsbeen af viool, maar als BAUM vindt ze een eigen stem door het maken van persoonlijke nummers. Zelf beschrijft ze het als ‘een mentale reis langs alle hoeken van haar hoofd’. In die reis worden we gegidst door middel van songs en composities die rijk aan ideeën klinken, maar toch fris en aanstekelijk blijven. Vaak met een jazzy twist, maar ook met invloeden uit de Oosterse muziek.

Op haar single “We Take The Long Way” stapelt ze laagje boven laagje. Vocale patroontjes, dynamische ritmes en speelse melodieën worden in elkaar verweven en vormen een kleurrijke en dromerige sfeer. Die dromerigheid wordt mooi gecounterd met een indrukwekkende jazzy vocal die je aandacht grijpt en niet loslaat. Die kenmerkende zang brengt ze ook met veel souplesse terug op andere nummers zoals het catchy “You Hold Me Down” en het zachte, maar intense “He Is Dancing”. Op die twee nummers grijpt BAUM naar de gitaar, en ook dat gaat haar goed af.

De muziek die BAUM maakt, lijkt te bronnen uit een hoofd vol creatieve ideeën. Haar werk kent veel diepgang en is bovendien altijd verrassend. Dankzij haar talent om een sterke, aanstekelijke song te schrijven, weet deze artieste ons volledig in haar muzikale wereld te trekken. Wij zijn alvast nieuwsgierig naar meer van deze artieste die je beter in de gaten houdt!

vi.be / Facebook / Bandcamp

Heb je zelf interesse om met je band of solo-act op de site te verschijnen als “Zalm van de maand”? Schrijf je dan in via vi.be en wie weet schrijven wij binnenkort een artikel over je muziek.

Related posts
AlbumsRecensies

The Pink Lemons - Saturday Ease (★★★½): Frisse limonade met een shot funk

Enige tijd geleden werd The Pink Lemons al getipt als onze zalm van de maand. De groep uit Sint-Truiden trok toen onze…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Loyk

In onze rubriek ‘Zalm van de maand’ stellen we al meer dan twee jaar maandelijks een act voor waarin we veel potentieel…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Melting Baskets

Naar goede gewoonte duiken wij maandelijks in onze visvijver op vi.be. Ook in oktober was er aan verse vis in onze vijver…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.