Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single YOTA – “Fire In My Mind”

Sinds vorig jaar brengen Jamie Reynolds van Klaxons en Gorillaz’ Jeff Wootton samen muziek uit onder de naam YOTA. Die staat voor Youth of the Apocalypse: een onheilspellende naam, en een even mysterieuze sound. Hun vorige singles boden een spannende combinatie van hiphop en psychedelica, en voor “Fire In My Mind” strikten ze niemand minder dan Noel Gallagher om eraan mee te schrijven. Voor dit nieuwe wapenfeit haalden ze alle munitie uit de kast om een stevig psychedelisch rocknummer af te leveren.

“Fire In My Mind” klinkt vurig. Van meet af aan heeft het nummer een goeie drive, en het duurt niet lang voor je een uitbundige draai geeft aan de volumeknop om het door je speakers te laten knallen. Het valt op hoe goed alle elementen in het nummer samen passen, YOTA brengt berekende chaos. Zo doet een scheurende gitaar tussendoor zijn ding op de achtergrond, zonder het voortouw te nemen, en dat komt de vibe van het nummer helemaal ten goede. Alsof het allemaal maar normaal is klinkt het tweede refrein overweldigend doordat de zinnen uit de verte al schreeuwend herhaald worden. Op het einde kan je dat refrein dan ook al meezingen, en de melodie blijft nog lang ingebrand in je geheugen. YOTA heeft weer eens een origineel en intrigerend nummer op ons afgevuurd.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imelda May & Noel Gallagher - "Just One Kiss" (feat. Ronnie Wood)

Op 23 april komt Imelda May voor het eerst in vier jaar met een nieuwe plaat. 11 Past The Hour kreeg het…
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oasis - "Don't Stop... (demo)"

Je leest het goed, na meer dan elf jaar is er nog eens een nieuwe single van Oasis. Al zullen de woorden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.