Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single PNL – “Au DD”

De naam van PNL zal bij velen niet meteen een belletje doen rinkelen, maar in Frankrijk en Wallonië behoren ze tot de grootste artiesten van de afgelopen jaren. Het duo uit Parijs haalde met hun vorige plaat Dans la légende met gemak platina en hun video’s op Youtube behalen zelfs de kaap van 100 miljoen weergaven. De twee rappers Ademo & N.O.S. zouden normaal ook één van de headliners van Les Ardentes 2019 zijn, maar hebben hun komst alweer afgelast. Op 5 april verschijnt alvast hun derde plaat Deux Frères en daarvan kregen we nu ook weer een nummer.

“Au DD” staat nog maar sinds gisteren op YouTube en toch is de clip al goed voor meer dan zes miljoen streams, een ongezien succes in de Franse hiphop. De hype rond het nieuwe nummer is dan ook groot en kunnen we ook enigszins begrijpen. Terwijl veel rappers uit hetzelfde vaatje tappen, zoeken de twee Parijsenaren resoluut voor een eigen, herkenbare sound. De instrumental op “Au DD” klinkt dan ook heel fris en vernieuwend. Ook de flow van de twee wijkt af van de standaard hiphop en is één van de redenen voor hun gigantisch succes. “Au DD” is trouwens een nummer dat enkele luisterbeurten nodig heeft om te blijven hangen, maar dan ook heel moeilijk uit ons hoofd te krijgen is. De hype rond PNL zal dus nog even aanhouden in Frankrijk en het Franstalig gedeelte van België en wie weet valt Vlaanderen binnenkort ook nog voor de bijl.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

23 maart 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief