Muzieknieuwtjes

33 nieuwe namen voor Dour met o.a. PNL, BAZART en Pendulum.

Het weekend kan niet beter ingezet worden dan met een lading verse namen voor de festivalzomer. Zoals we van Dour gewoon zijn, vallen er pittige nieuwigheden te bespeuren in zowat elk genre.

De Franse hiphopsensatie PNL springt meteen in het oog, na hun optreden op Coachella in april spelen ze een exclusieve Belgische show op de Last Arena. Naast hun landgenoot Demi Portion worden ze in het rapgengre bijgestaan door de Amerikaanse legende Talib Kweli. Die brengt zijn landgenoten Jonwayne en Big Freedia mee.

Ook de UK stuurt een stevige delegatie aan hiphop richting Henegouwen. Reijjie Snow, Nadia Rose en Loyle Carner komen de weide van Dour onveilig maken. Het Canadese Alaclair Ensemble en Belgische trots Convok maken het urban feestje compleet. Stevige drum ‘n’ bass kunnen we verwachten van Pendulum, Lenzman en Wilkinson.

Hiernaast verwelkomt Dour het indrukwekkende team van SaSaSaS, bestaande uit Macky Gee & Dj Phantasy, Skibadee, Harry Shotta, Shabba D en Stormin. We kijken er alvast naar uit om ons deze zomer volledig te laten gaan op de trap-beats van TroyBoi en de elektronische dub van Shy FX en Toddla T.

De Red Bull Elektropedia Balzaal krijgt naast grote namen als Amelie Lens, Chase & Status en Nina Kraviz er ook nog de Parijzenaars van Apollonia bij. De techno line-up wordt verder vervolledigd door Demian Licht, Roman Flügel en Dax J. Ook Powell, Palms Trax, Palmistry en de oosterse klanken van Acid Arab zakken deze zomer af naar Wallonië.

Verder mogen we ons verheugen op de psychedelische indie van Jagwar Ma en het dromerige Granddaddy. Naast de Fransmannen van HER en GaBLé kijken we toch vooral uit naar onze nationale helden van BAZART, Warhaus en Roméo Elvis & Le Motel.

De 29ste editie van Dour Festival vindt plaats van 12 tot 16 juli. Tickets en meer via www.dourfestival.eu

 

89 posts

About author
Dansennnn
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus - "Desire"

Het is ondertussen duidelijk  dat het volgende album in het Balthazaruniversum er eentje zal zijn van Warhaus. Het soloproject van Maarten Devoldere…
FeaturesInstagramUitgelicht

Dansende Beren zomerhit 2022

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de Dansende Beren zomerhit is bekend. Met honderden stemmen kunnen we zeggen dat de…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 1): Festivalzomer in schoonheid afsluiten

Terwijl de festivalzomer stilletjes aan op zijn einde loopt, is er naar jaarlijkse traditie nog Crammerock. Het festival is ieder jaar wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.