Muzieknieuwtjes

33 nieuwe namen voor Dour met o.a. PNL, BAZART en Pendulum.

Het weekend kan niet beter ingezet worden dan met een lading verse namen voor de festivalzomer. Zoals we van Dour gewoon zijn, vallen er pittige nieuwigheden te bespeuren in zowat elk genre.

De Franse hiphopsensatie PNL springt meteen in het oog, na hun optreden op Coachella in april spelen ze een exclusieve Belgische show op de Last Arena. Naast hun landgenoot Demi Portion worden ze in het rapgengre bijgestaan door de Amerikaanse legende Talib Kweli. Die brengt zijn landgenoten Jonwayne en Big Freedia mee.

Ook de UK stuurt een stevige delegatie aan hiphop richting Henegouwen. Reijjie Snow, Nadia Rose en Loyle Carner komen de weide van Dour onveilig maken. Het Canadese Alaclair Ensemble en Belgische trots Convok maken het urban feestje compleet. Stevige drum ‘n’ bass kunnen we verwachten van Pendulum, Lenzman en Wilkinson.

Hiernaast verwelkomt Dour het indrukwekkende team van SaSaSaS, bestaande uit Macky Gee & Dj Phantasy, Skibadee, Harry Shotta, Shabba D en Stormin. We kijken er alvast naar uit om ons deze zomer volledig te laten gaan op de trap-beats van TroyBoi en de elektronische dub van Shy FX en Toddla T.

De Red Bull Elektropedia Balzaal krijgt naast grote namen als Amelie Lens, Chase & Status en Nina Kraviz er ook nog de Parijzenaars van Apollonia bij. De techno line-up wordt verder vervolledigd door Demian Licht, Roman Flügel en Dax J. Ook Powell, Palms Trax, Palmistry en de oosterse klanken van Acid Arab zakken deze zomer af naar Wallonië.

Verder mogen we ons verheugen op de psychedelische indie van Jagwar Ma en het dromerige Granddaddy. Naast de Fransmannen van HER en GaBLé kijken we toch vooral uit naar onze nationale helden van BAZART, Warhaus en Roméo Elvis & Le Motel.

De 29ste editie van Dour Festival vindt plaats van 12 tot 16 juli. Tickets en meer via www.dourfestival.eu

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pendulum & Bullet for My Valentine - "Halo"

  Als een van de meest gerenommeerde en grootste acts in hun genre en misschien zelfs in de alternatievere elektronische muziek maakt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart & Guusje - "Blijf Nog Even Hier"

Het was een mooie week voor de fans van Bazart, want naast het feit dat ze in blijde verwachting waren van een…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 2): Luide zaterdag

De zaterdag van Paaspop had een mooi zonnetje in petto van zodra de deuren van de weide openwaaiden. Het grote festivalterrein stond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.