Muzieknieuwtjes

33 nieuwe namen voor Dour met o.a. PNL, BAZART en Pendulum.

Het weekend kan niet beter ingezet worden dan met een lading verse namen voor de festivalzomer. Zoals we van Dour gewoon zijn, vallen er pittige nieuwigheden te bespeuren in zowat elk genre.

De Franse hiphopsensatie PNL springt meteen in het oog, na hun optreden op Coachella in april spelen ze een exclusieve Belgische show op de Last Arena. Naast hun landgenoot Demi Portion worden ze in het rapgengre bijgestaan door de Amerikaanse legende Talib Kweli. Die brengt zijn landgenoten Jonwayne en Big Freedia mee.

Ook de UK stuurt een stevige delegatie aan hiphop richting Henegouwen. Reijjie Snow, Nadia Rose en Loyle Carner komen de weide van Dour onveilig maken. Het Canadese Alaclair Ensemble en Belgische trots Convok maken het urban feestje compleet. Stevige drum ‘n’ bass kunnen we verwachten van Pendulum, Lenzman en Wilkinson.

Hiernaast verwelkomt Dour het indrukwekkende team van SaSaSaS, bestaande uit Macky Gee & Dj Phantasy, Skibadee, Harry Shotta, Shabba D en Stormin. We kijken er alvast naar uit om ons deze zomer volledig te laten gaan op de trap-beats van TroyBoi en de elektronische dub van Shy FX en Toddla T.

De Red Bull Elektropedia Balzaal krijgt naast grote namen als Amelie Lens, Chase & Status en Nina Kraviz er ook nog de Parijzenaars van Apollonia bij. De techno line-up wordt verder vervolledigd door Demian Licht, Roman Flügel en Dax J. Ook Powell, Palms Trax, Palmistry en de oosterse klanken van Acid Arab zakken deze zomer af naar Wallonië.

Verder mogen we ons verheugen op de psychedelische indie van Jagwar Ma en het dromerige Granddaddy. Naast de Fransmannen van HER en GaBLé kijken we toch vooral uit naar onze nationale helden van BAZART, Warhaus en Roméo Elvis & Le Motel.

De 29ste editie van Dour Festival vindt plaats van 12 tot 16 juli. Tickets en meer via www.dourfestival.eu

 

77 posts

About author
Dansennnn
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Pukkelpopkwartier (Dag 3): U wilt dansen? U móét dansen!

Na de rappers van donderdag en de gitaren van vrijdag, was het op zaterdag tijd om te dansen. Hoe kon het ook…
InstagramLiveRecensies

Bazart + Yong Yello @ Werchter Parklife: 'Fuck corona'

‘Ge hebt geen idee hoe blij we zijn. ‘t Is zo fucking lang geleden.’ En of we Mathieu Terryn gelijk moesten geven….
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Andries Beckers: 'Bij ons moet het kunnen gaan van Ayco Duyster tot De Romeo's'

Wat in de nillies exclusief bedoeld leek te zijn voor Apple iPod-eigenaars en amateur-radiomakers, groeide de afgelopen twee jaar uit tot het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.