Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Cranberries – “Wake Me When It’s Over”

Begin vorig jaar blies Dolores O’Riordan haar laatste adem uit. Samen met haar rockband, The Cranberries, scoorde ze vele hits. The Cranberries hebben altijd dezelfde herkenbare sound gehad met een goeie gitaar en de oh-zo-herkenbare stem van O’Riordan. Later dit jaar brengen de overige Cranberries nog een laatste album uit. Zoals altijd met de gitaren en … Dolores O’Riordan! Nog voor ze het loodje legde had ze alles ingezongen. We kregen van het nieuwe album al “It’s All Over” en “The Pressure” te horen en vandaag komt daar de derde single bij. Op het volledige album moeten we nog een dikke maand wachten, maar daarna is het ‘over and out’.

“Wake Me When It’s Over” is te vergelijken met “Sunday Bloody Sunday” van die andere Ierse ‘rockband’. ‘Fighting’s not the answer / Fighting’s not the cure’ klinkt het uit de mond van O’Riodan. Opnieuw krijgen we een niet al te moeilijke tekst te horen. We kunnen makkelijk met de tekst meeschreeuwen en na enkele luisterbeurten blijft het nummer aardig hangen. Op muzikaal vlak krijgen we opnieuw dezelfde Cranberries te horen zoals altijd. Dat de band geen al te grote muzikale evolutie maakte is geen geheim. “Wake Me When It’s Over” is een toffe derde single. Het is nog steeds wat vreemd om de stem van Dolores O’Riordan te horen op nieuwe nummers, maar desondanks kijken we toch uit naar het allerlaatste album van The Cranberries.

FacebookWebsite

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

19 maart 2019

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief