Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Retro Video Club – “Addicted”

Ook Schotten kunnen er wat van. Retro Video Club is een nieuwe indierockband uit Edinburgh die staat te popelen om het te maken in het verzadigde muzieklandschap. Hoewel ze al iets meer dan drie jaar bezig zijn met het maken van muziek, duurde het even voor ze hun publiek vonden. Deze zomer mogen ze alvast spelen op het grootste Schotse rockfestival TRNSMT Festival, maar voordien gaan ze nog met The Hunna en Barns Courtney op tour. Tijdens hun shows zullen we hoogstwaarschijnlijk ook heel wat nieuwe nummers te horen krijgen zoals bijvoorbeeld “Addicted”.

“Addicted” begint meteen luid en euforisch, een lijn die zich door heel het nummer zal voorttrekken. De gitaren ronken, de drums zijn snedig en de zanglijnen mooi uitgetekend. Het refrein staat er (naar Britse gewoonte) als een huis en blijft in een mum van tijd hangen. Vernieuwend? Nee, dat is de formule die Retro Video Club gebruiken niet, maar ze weten het wel op een aanstekelijke en overtuigende manier te brengen. “Addicted” is met andere woorden een ideaal festivalanthem die we een hele wei wel horen meebrullen.

Op dinsdag 26 maart staan ze samen met Barns Courtney en BlackWaters in de Botanique te Brussel.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

17 maart 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief