Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Club Kuru – “By the Windowpane”

De Britse alt-psychrockband Club Kuru is in vorm. Nadat ze vorig jaar nog met hun plaat Giving In op de proppen kwamen, staat met Meet Your Maker al een vervolg klaar. De nieuwe plaat staat voor 3 mei gepland en daaruit kregen we al enkele nummers te horen zoals onlangs nog “Cherry Bloom”. Oorspronkelijk was Club Kuru een soloproject van Laurie Erskine, maar sinds dat gitarist Laurence Hammerton mee aan boord kwam, werd Club Kuru tot een succes. Met hun nieuwste “By The Windowpane” zorgen ze alvast voor een nostalgisch gevoel.

“By The Windowpane” duurt maar liefst vijf minuten, maar op geen enkel moment treedt er verveling op. Het nummer golft namelijk gestaag door ons gehoorkanaal en weet dankzij zijn zweverigheid ons in een soort van trance te verzetten. De gitaar klinkt op “By The Windowpane” trouwens ook heel fuzzy en geeft het nummer zijn psychedelisch randje. Ook de vocals van Laurie Erskine weten te overtuigen en zetten het verhaal goed kracht bij. Het totaalplaatje van “By The Windownpane” klopt en dat maakt van het nummer een kanjer van formaat dat we de komende dagen wel nog vaker zullen opzetten.

Op donderdag 23 mei komen ze hun nieuwe plaat voorstellen in KulturA in Luik.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

17 maart 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief