Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single run SOFA – “Weird”

Charleroi staat niet bekend als een kweekvijver van muzikaal talent en toch komt er met run SOFA één van de spannendste Waalse acts van het moment uit deze stad. Vorig jaar losten ze nog hun eerste album Say en speelden ze op onder andere Dour en in het voorprogramma van JPEGMAFIA. Antoine en Julien werkten desondanks verder aan nieuwe muziek en we mogen ons nu verheugen op hun nieuwe ep The Joy of Missing Out, die op 24 april zal verschijnen. Met “Weird” krijgen we echter nu al een erg spannende voorbode voorgeschoteld.

Dat run SOFA heerlijk abstracte hiphop maakt, wisten we al, maar nergens komt dat zo eigenwijs en geniaal over als op hun nieuwe “Weird”. Dreigende baslijnen en drumpartijen voegen zich bij een dreunende beat en vormen samen een gewaagde, maar ook geslaagde geluidsmuur. Daarbovenop wordt er natuurlijk ook nog wat gerapt door Antoine in zijn Engels met Frans accent, maar dat zorgt net voor een grote herkenbaarheidsfactor. Het nummer eindigt op een abrupte manier en dat is dan ook het enigste ‘negatieve’ wat we over “Weird” kunnen zeggen. run SOFA zijn zoiets als een Belgisch alternatief van Death Grips en co. geworden en ze lijken alleen maar beter te worden met de tijd.

Op maandag 29 april staat run SOFA in de Botanique in het kader van Les Nuits.

Facebook


Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

16 maart 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief