Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single warm bad – “A Paradise For Sam”

Hendrik Lasure is nu al een Belgisch jazz-fenomeen. Als deze naam nog geen belletje doet rinkelen, maak dan maar de rest van de maand vrij, want deze jongeman heeft projecten bij de vleet en die zijn stuk voor stuk het luisteren waard. Zo speelt hij in Thunderblender, is hij deel van het duo SCHNTZL en ook van Bombataz, die wij tot koning van de coole klankjes en strakke grooves hebben bekroond. Daarnaast componeert Lasure voor warm bad. Met een saxofoon, drum, piano, bas en drie gitaren neemt hij je mee op sleeptouw naar zijn eigensoortige wereld, waarin experiment en meeslepende melodieën naadloos in elkaar overvloeien. Op 29 maart komt debuutalbum Garden Head uit, waarvan enkele weken geleden al de single “Jonas” gereleaset werd. Vandaag kan je bij ons in première de volgende parel ontdekken: “A Paradise For Sam”.

“A Paradise For Sam” begint heel sober, met weinig tierlantijntjes en dat weet de aandacht wel te trekken. Benieuwd naar wat er nog zal komen, merken we dat het nummer rustig aan opbouwt. Ze durven hun tijd nemen om hun verhaal vorm te geven en dat mist zijn effect niet. Voor we het goed en wel beseffen zijn we al helemaal opgegaan in de ietwat lieflijke, ietwat nostalgische sfeer die Lasure en kompanen opwekken. Met een gelukzalig gevoel dobberen we mee op het kabbelende stroompje vol beeldende, jazzy melodieën. “A Paradise For Sam” is een mooi staaltje dromerigheid, maar tegelijk ook zoveel meer dan dat, omdat het zo goed in elkaar steekt. Let op de details of laat je simpelweg meeslepen, het resultaat is even indrukwekkend. Sam mag zich gelukkig prijzen met dat paradijs, en wij zijn vooral blij dat we er ook een blik in mogen werpen, want het is er fijn vertoeven.

Van eind maart tot begin mei tourt warm bad doorheen Vlaanderen. Klik hier om te kijken wanneer Lasure met zijn warm bad bij jou in de buurt halt houdt.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Azmari - "Fat Ari"

Een azmari is een Ethiopische zanger en muzikant die wat te vergelijken is met een bard of dichter-zanger. Misschien wist je dat…
AlbumsRecensies

Rosa Butsi - Circle One (★★★★): Schitteren in eenvoud

Rosa Butsi, het nieuwe muzikale alter ego van jazzsinger-songwriter Roos Denayer, brengt haar debuut-ep uit. Roos heeft ervoor gekozen om voortaan de…
AlbumsRecensies

Lũpḁ Gang Gang Quartet - S T A L I N G R A D (★★★★): Jonge band op veroveringsmars

Het parcours van Lũpḁ Gang Gang Quartet is er eentje om jaloers op te zijn. In slechts een jaar tijd schopte het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.