Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ScHoolboy Q – “Numb Numb Juice”

 

Hij heeft het lang kunnen rekken —er gaan al zeker een jaar geruchten de ronde over een nieuw album— en heeft daar ook duidelijk plezier in gehad, maar wat zijn we blij dat ScHoolboy Q eindelijk terug is met nieuwe muziek. Met amper twee minuten speelduur, is zijn nieuwe single misschien wel eerder een uit de hand gelopen preview van wat we nog mogen verwachten, maar het is zonder twijfel lang genoeg om te bewijzen dat zijn rapskills nog steeds honderd procent on point zijn.

Door de vele schattige filmpjes met zijn dochter en zijn grappige Insta stories waarin hij al eens iemand durft te pranken, zouden we het soms vergeten, maar Q is een gangster at heart. Daar herinnert hij ons fijntjes aan met “Numb Numb Juice”. ‘Okay, let’s get it bitch, let’s get it, woo // Got a plan, we gon kill his man // The gun won’t jam, it’s on on sight // I might get life, that’s on my life.’ Wanneer na tien seconden de beat dropt, gaan onze hoofden genadeloos op en neer. Het nummer is ook verrassend veelzijdig: Q begint met een indrukwekkende, agressieve delivery, waarna het geheel even tot rust komt en hij daarna op zijn typische speelse manier verder gaat. Welcome home, Q.

Tussen al de mumble rap, trap en andere omstreden hiphopvarianten door is het een verademing om te horen hoe ScHoolboy Q zich op een feilloze manier manoeuvreert doorheen de explosieve bassen en hihats. Hij is stilaan een oude rot in het vak, maar klinkt frisser dan ooit. Een ding is zeker: het wordt alweer een druk jaar voor het label Top Dawg Entertainment. Naast een nieuw album van ScHoolboy Q, staan er nog releases op de planning van Zacari, Isaiah Rashad en Ab-Soul.

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube / SoundCloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ScHoolboy Q - "Soccer Dad"

ScHoolboy Q is niet meteen de meest productieve rapper van zijn generatie, maar wel een van de meest spraakmakende. De Amerikaanse rapper…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.