Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single K1D – “+32”

Sup K1D’s,

Zoals u wellicht al zelf heeft vernomen, staat heel onze muziekindustrie op instorten. Overvloedige sneeuwstormen verpesten Tomorrowland Winter, Michael Jackson wordt uit het niets een eersteklas weirdo en Niels Destadsbader wint zelfs prijzen met de rommel die hij maakt. Maar gelukkig zijn daar de beats en rhymes vanuit het Waasland. K1D bracht gisteren “+32”uit en toont aan dat er betere tijden op komst zijn in onze muziekwereld. Brace yourself!

In principe moet je weten dat K1D potten gaat breken. Hij is ondertussen veel meer dan enkel het broekventje van Woodie Smalls. Op zijn indrukwekkend CV staan al 2 ep’s, duizende streamingscijfers en een verwoeste Dance Hall en Lijnbus. Daarnaast leeft hij op wiet en cornflakes en maakt hij de beste merchandise van heel het land. Met tonnen ervaring creëerde hij zowaar zijn eigen sound in de Belgische hiphop. Al klinkt die vooral heel Amerikaans. Zo ook weer op “+32”.

Echte high hopes moet je dus niet verwachten. “+32” voldoet aan de hedendaagse new school-muzieknormen en autotune en 808’s volgen elkaar op zoals het wordt voorgeschreven. Maar dit is geen bezwaar. Het klinkt als hiphop en heeft zeker en vast de potentie om verder te reiken dan enkel ons kleine landje. Chuki Beats is de beatleverancier, hoe kan dat ook anders? Lokale hiphop zonder een ritmesectie van Chuki is namelijk als een café zonder bier. Verder komen we nog Pretty Boy Dro tegen, bekend van het Gentse hiphopcollectief Gangthelabel en geflex like Willy Naessens. “+32”, u lust het of lust het niet. Tip van het huis: een vakkundig gerolde wandelstok tussen de kiezen helpt enorm bij het verteren.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cyra Gwynth - "No" (feat. K1D)

‘Cyra Gwynth’ klinkt als een wereldster, en haar muziek is ernaar. Met nummers als “Therapy”, “Bad Habit” en “eight” liet de Belgische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chuki Beats - "Reckless" feat. Yung Mavu, Alioth, Pretty Boy Dro & K1D

Zeggen dat Belgische producer Chuki Beats actief muziek uploadt, is een ernstig understatement. Op zijn YouTube-kanaal verschijnen maandelijks enkele instrumentals, maar intussen…
InstagramLiveRecensies

blackwave. @ Ancienne Belgique (AB): De droom gaat verder

Na een grandioze set op het hoofdpodium van Pukkelpop keert het Antwerpse rappersduo blackwave. terug naar de Ancienne Belgique. En ja, ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.