Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé – “Sparrow”

De Britse Emeli Sandé veroverde met haar debuutalbum Our Versions Of Events in 2012 de wereld. Nog voor het album uit was, had de zangeres al verschillende hits gescoord zoals “Heaven”, “Next To Me” en “Read All About It”. Al snel volgden succesvolle samenwerkingen met onder andere Naughty Boy, Labrinth en Rudimental. In 2016 kwam Sandé met nieuwe muziek, maar op “Hurts” na sloeg het niet echt aan. Jammer, want Long Live The Angels is zeker geen slecht album. Afgelopen zomer wist Emeli Sandé wel te overtuigen als headliner op Cactus Festival en daar speelde ze al enkele nieuwe nummers. In de aanloop naar haar derde album bracht de zangeres deze week haar eerste single uit.

Toen Emeli Sandé begon te schrijven aan het nieuwe “Sparrow” was ze helemaal alleen. Zelf zegt Sandé dat ze een enorme hoeveelheid vrijheid voelde tijdens het schrijven van de tekst over hoop en moed. “Sparrow” begint als een rustig melodieus nummer, maar mondt uit in een krachtige, volle ballade met een dramatisch koor. Door de sterke stem van Emeli Sandé dringt de inhoud van de tekst zeker en vast door. We voelen dezelfde vonk die de zangeres voelde tijdens het schrijven. Met “Sparrow” is Emeli Sandé zeker en vast terug.

FacebookInstagramWebsite

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1197 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé - "All This Love"

Dat Emeli Sandé een klok van een stem heeft, staat buiten kijf. Toch is het ondertussen al van 2012 geleden dat ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé - "When Someone Loves You" (feat. Nile Rodgers)

Zowel Emeli Sandé als Nile Rodgers zijn al een tijdje over hun hoogtepunt heen, maar dat betekent niet dat ze geen goede…
AlbumsRecensies

Emeli Sandé - Let's Say for Instance (★★): Verwarrende vraagtekens

Emeli Sandé is tien jaar na haar debuutalbum nog steeds voornamelijk gekend vanwege de nummers die op die plaat stonden. “Next to…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.