Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ruthie – “Land Of My Lover”

Plots was daar Ruthie. Eind januari kwam de debuutsingle “What Kind Of Woman” van Naomi Baguley aka Ruthie uit, en hadden we meteen in de gaten dat deze dame vroeg of laat wel eens een sensatie zou kunnen worden. Toen al pakte Baguley uit met haar twee grootste troeven: haar authentieke stemgeluid en haar heel eigen insteek qua sound. Haar veelzijdige songs belanden ergens tussen rock en folk en weten meteen de aandacht te prikkelen. Met haar volgende worp “Spirit Now Moves” deed ze verder op dat elan. Nu was het al tijd voor exemplaar drie, “Land Of My Lover”.

Met elk nieuw nummer lijkt Ruthie breekbaarder en emotioneler te klinken. Op “Spirit Now Moves” was het rollercoaster-effect al groter dan op het optimistische “What Kind Of Woman”. En zo minimalistisch als op “Land Of My Lover” hebben we haar nog niet gehoord. We krijgen al gauw een brok in onze keel en geloven Ruthie woord voor woord. Met haar prachtige stem houdt ze ons in de ban, maar toch valt op dat dit haar minst vernieuwende song tot nu toe is. We kunnen er niet omheen dat “Land Of My Lover” in het water zou vallen zonder die overweldigende stem. De critici onder ons zullen dus wat op hun honger blijven zitten, ook al tovert de leuke tekstuele verwijzing naar haar debuut gegarandeerd een glimlach op je gezicht. Maar je kan ook gewoon genieten van de eenvoudige schoonheid van het nummer, en dan kiezen wij graag voor die laatste optie.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

4 mei 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief