Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daniel Norgren – “Let Love Run The Game”

Daniel Norgren is lang een onontgonnen parel van de muziekwereld geweest. De Zweed debuteerde in 2007, en bracht nadien in sneltempo een aantal platen uit. Op die albums was een mix van rustieke bluesrock en verwarmende countryballads te horen. In eigen land mocht de man dan al faam genieten, bij ons was het wachten tot pakweg 2015 eer de grote doorbraak er kwam. Dat jaar bracht Norgren maar liefst twee platen uit, die volledig inzetten op rust en melancholie. Ze brachten succes met zich mee, en het was dan ook uitkijken naar wat Norgren met hun opvolger zou aanvangen.

Om privéredenen liet de Zweed even op zich wachten, maar het album zal Wooh Dang gedoopt worden en is volledig opgenomen in een boerderij diep in de Zweedse bossen. Eerste single “The Flow”, heerlijk uitgesponnen en voornamelijk pianogedreven, deed ons kompas naar experiment wijzen. Gisteren werden we met “Let Love Run The Game” echter op een ander spoor gezet. De Zweed schotelt ons blues pur sang voor, met gitaar en ritmiek die zijn stem de speeltuin bieden waarin hij zich het best kan uitleven. Zit je even vast in de liefde, het leven of eender waar? Zoek dan niet oeverloos naar een oplossing maar neem een stapje terug en laat de liefde overnemen, zo vertelt Norgren ons. Met deze song neemt hij ons terug naar de sound van zijn beginjaren, toch ietwat onverwacht na de eerste single.

19 april komt de Wooh Dang in zijn geheel uit, maar met één single die wijst naar verder experimenteren en één die teruggrijpt naar het geluid van zijn eerste platen, blijft het voorlopig koffiedik kijken wat voor album dat wordt. Benieuwd welke geheimen Norgren nog prijsgeeft!

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grace Bowers & The Hodge Podge – “Wine on Venus”

Het is altijd fijn als nieuwe artiesten opkomen en wat frisse energie blazen in het muzieklandschap. Een van die artiesten is Grace…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Zombieland”

Jake Bugg heeft in zijn carrière verschillende muzikale uitstapjes gemaakt. Waar hij in het begin vooral bekend stond om een fijne afwisseling…
AlbumsRecensies

Dea Matrona - For Your Sins (★★★): Pittige braafheid

We mogen stellen dat het Dea Matrona best wel voor de wind gaat. Het Noord-Ierse bluesrockduo gevormd door Mollie McGinn en Orláith…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.