Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Get Up Kids – “Satellite”

Ergens ongewild verantwoordelijk voor worden gehouden, dat is het verhaal van The Get Up Kids in de jaren negentig. U leest het goed, 1995 startte deze band om in 1999 misschien wel het meest invloedrijke emo-album Something to Write Home About uit te brengen. En hoe je het ook draait of keert, dit album heeft de emo-wereld op zijn grondvesten laten daveren. Achteraf bekeken hadden ze het liever anders gezien, en omschrijven ze liever hun muziek als alternatieve rock. Beetje flauw, niet?

Helaas ga je met zo’n band altijd vergelijkingen maken met ouder materiaal. Helemaal eerlijk is dat niet, want “Satellite” is gewoon ook weeral een goed nummer, maar de jaren 1999 gaan ze nooit meer overtreffen. Een rustig begin wordt na dertig seconden achtergelaten en dan neemt de typische sound en stem het over. Deze sound is nog wel steeds hetzelfde, alsook de stem. Kwestie herkenbaarheid kan dat tellen. Ook de structuur van het nummer is herkenbaar. Maar ook dat moet gezegd, zich opnieuw uitvinden is ook voor deze knarren niet weggelegd. Op zich is dat geen probleem als je nog steeds van dezelfde deuntjes houdt. Een grijs nummer dat niet zal opvallen in hun repertoire, maar daarom geen slecht nummer.

10 mei wordt de nieuwe telg geboren, Problems. De bevalling wordt mede mogelijk gemaakt door Polyvinyl Records. 9 mei staan ze in de Zappa in Antwerpen. Benieuwd of ze een première in de bisnummers hebben voorzien…

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Datsuns – Eye To Eye (★★★★): Meteen weer op kruissnelheid

We moesten er zeven jaar op wachten maar eindelijk is het zover. Met Eye To Eye brengen de Nieuw-Zeelandse hardrockers van The…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Two And A Half Girl - "Worse Days"

Na de flauwe sitcom Two and a Half Men bestaat er dus ook een band die de inspiratie gezocht heeft bij Charlie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single cleopatrick - "2008"

Ian Fraser en Luke Gruntz kennen elkaar al vanaf de kleuterklas. In hun tienerjaren begonnen ze samen met musiceren en sinds 2015…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.