Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Stef Chura – “Method Man”

Het wordt hoog tijd om Stef Chura te noteren in je boekje met ‘bands die ik moet ontdekken voor ze groot worden’. De dame plant namelijk een tamelijk indrukwekkend tweede album uit te brengen op 7 juni. Daarvoor kreeg ze hulp van niemand minder dan Will Toledo van Car Seat Headrest. Als je weet hoeveel tijd het hem nam om echt door te breken, dan zou je kunnen denken dat je wel nog wat tijd hebt op Stef Chura op je radar te zetten, maar niets is minder waar. Met “Method Man” heeft de zangeres een ‘banger’ van formaat afgeleverd. Benieuwd wat dat zal geven op Midnight.

Een drietal minuten duurt “Method Man”, maar het bestaat wel uit twee delen. Een eerste deel dat veelal rommelig is, maar wel meteen de interesse weet op te wekken. Je vraagt jezelf af waarom het allemaal zo rommelig klinkt en je er toch meer van wilt horen. Een punky sfeertje zou daar zomaar eens de reden voor kunnen zijn. Maar er komt meer, want eens de song in de helft omslaat, wil je plots de moshpit in. Het tempo gaat de hoogte in en de rommelige sfeer klinkt plots allemaal veel gepolijster. Een furieus einde dat dankzij het vernietigende tempo hard binnenkomt. De hand van Toledo is hoorbaar, maar de vocals van Chura zorgen voor een vrouwelijke power die wel eens heel vernieuwend kan klinken.

8 maart 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief