Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Your Old Droog – “DBZ” (feat. Denzel Curry & Method Man)

Your Old Droog is een atypische rapper. Bekendheid is niet aan hem besteed, marketing laat hem koud en de mainstream is de laatste plaats waar hij wil vertoeven. Maar hij moet zo ongeveer de meest productieve rapper zijn die New York rijk is. Sinds zijn doorbraak in 2014 kregen we al elf albums en tien ep’s voorgeschoteld. Tussendoor passeerde hij terloops ook in de studio bij onder andere Westside Gunn en Wiki. Het ziet er niet naar uit dat in 2024 de voet van het gaspedaal gaat, want met “DBZ” brengt hij al zijn derde single van het jaar uit. De titel is ongetwijfeld een hommage aan Akira Toriyama, de bedenker van Dragon Ball Z die deze week overleed en een inspiratiebron was voor heel wat artiesten, waaronder Denzel Curry en Thundercat, die in zijn show in de Ancienne Belgique deze week ook een momentje aan Toriyama wijdde. Voor de gelegenheid heeft Your Old Droog de all-stars verzameld. Wu-Tang-lid en New Yorkse legende Method Man krijgt de tweede micro toegeschoven, de derde gaat dus naar Denzel Curry en Madlib komt achter de knoppen zitten. Wat kan er misgaan?

Niet veel, blijkbaar. Madlib snijdt een vintage soulsample aan, Your Old Droog hapt meteen toe en slaagt er met een ijskoude flow in om in één verse te rappen over, in volgorde, de NBA, president Zelensky, Zelda en Puff Daddy. Daarna is het aan Method Man, die nog maar eens een nieuwe manier om het over wiet te hebben toevoegt aan zijn al indrukwekkend repertoire en zijn verse onnavolgbaar eindigt met ‘Get your man killed for that monkey business, you’re mandrill / If that man still stands and he takin’ a stance feel / Put that steel on the stand and tell him to stand still’. Tijdens een korte intermissie krijgen we net genoeg tijd om de riem een knoopsgat te lossen voor Denzel Curry het dessert serveert. Geen plaats voor een refrein, geen seconde van de beat wordt verspild, hier wordt gewoon gerapt op het hoogste niveau. Onversneden hiphop, haute cuisine. Tast toe.

Instagram / Facebook / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

12 posts
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDK – “TiFFANY” (feat. Gunna)

IDK heeft zichzelf intussen voldoende bewezen om zich op het hoogste schap van de rapgame te plaatsen. De doorgewinterde rapper uit Maryland…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Destroy Lonely – “LUV 4 YA”

Als underground rapper moet je tegenwoordig heel wat geluk hebben om door te breken. Zo een van die geluksvogels is Destroy Lonely,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fivio Foreign – “SUVY THEATERS”

In 2020 raasde rapper Pop Smoke door de hitlijsten met zijn kenmerkende Brooklyn drillsound. Dit opende voor veel drillartiesten de deur naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.