Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Freddie Gibbs & Madlib – “Bandana feat. Assassin”

De samenwerking tussen het duo Freddie Gibbs en producer Madlib begint terug goed onder stoom te komen. Hierbij voorziet de legendarische, uit Los Angeles afkomstige, producer Madlib rapmaatje Gibbs steevast van de betere beats. Hun eerste project Piñata, dat ondertussen al dateert van 2014, was de eerste vrucht van hun zeer succesvolle samenwerking. Beide veteranen zaten ondertussen niet stil. Freddie Gibbs releasete na Piñata maar liefst vier albums. Ook als dynamisch duo belooft dit een productief jaar te worden. Na de single “Flat Tummy Tea” op 20 februari, volgt nu “Bandana”.

“Bandana” blijkt – we verwachtten niet anders – weer gezegend met een voortreffelijke beat van Madlib. Het woordspel van Freddie Gibbs klinkt opmerkelijk vluchtig, de lyrics staat natuurlijk weer bol van de drugdealing referenties. Maar ja, een oude vos verliest zijn streken niet. Feature Assassin laat verder zijn reggae invloed duidelijk voelen en geeft het nummer een extra dimensie.

Er is blijkbaar nog meer lekkers waar dit vandaan komt. Eind dit jaar zijn ze immers daar met een nieuwe langspeler, Bandana.

 

 

7 maart 2019

About Author

Sam Donné


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief