LiveRecensies

Troye Sivan @ Lotto Arena: opengebloeid als een kleurrijke bloem

© CPU – Larissa Zenner

Geboren in Zuid-Afrika, opgegroeid in Australië, wonend in Los Angeles en optredend in Antwerpen. Tieneridool Troye Sivan is duidelijk een mens van de wereld en zo presenteerde hij zich ook in de Lotto Arena, waar hij in het kader van zijn Bloom Tour optrad. Het schuchtere jongetje op YouTube is inmiddels een popster met bakken zelfvertrouwen geworden die van aanpakken weet en een massa kan meekrijgen. Uitverkocht was de Lotto Arena niet, maar een uitstekende sfeer heerste er van zodra je de zaal binnenstapte. Met zijn vier muzikanten speelde Troye nummers uit zijn twee albums en kon hij rekenen op zijn diehard fans die de koude temperaturen trotseerden om zo dicht mogelijk bij hem te geraken. Het schuchtere mannetje is een volwaardige popster geworden.

Als voorprogramma nam Sivan zijn goede vriend Leland mee, die de afgelopen vier jaar ook heel wat liedjes met het tieneridool schreef. Dat zijn nummers dus erg op die van Troye leken, was dan ook allesbehalve een verrassing. Opvallen deed hij vooral met zijn dansmoves, die tot in de achterste rijen voor brede glimlachen zorgden. Zijn nummers zelf waren best catchy, maar klonken in het geheel van de set misschien ietwat de eentonig. Leland weet hoe hij hits moet schrijven en dat merk je ook aan zijn eigen nummers. Tot een superster zal hij het vermoedelijk niet schoppen, maar toch was het een leuke set. 

© CPU – Larissa Zenner

Het grote, rode doek dat al bij voorprogramma Leland als decor diende, was ook de achtergrond voor Troye Sivan’s sobere, maar mooi geënsceneerde opening. Tijdens opener “Seventeen” trad hij voor het doek en liet hij het naar het einde van het nummer toe op een theatrale manier vallen. “Bloom” was dan het ultieme nummer om de sfeer er verder goed in te houden en zo bloeide de zaal helemaal open als een lotus. Dat was ook nodig, want de energie die het begin met zich meebracht, was dan ook zo aanstekelijk dat dit voor de rest van de show amper vervloog. 

© CPU – Larissa Zenner

Troye Sivan maakt niet alleen heel wat uptempo songs, maar heeft ook een hele boel rustige nummers in zijn repertoire staan. Zo heb je met “Heaven” en “Fools” twee iets rustigere popnummers met live een stevig onderbouwde beat die door de overgave van de fans toch aan kracht konden winnen. Iets later komen met “Postcard” en “The Good Side” nog eens iets intiemere en intensere nummers, waarvan die laatste op podium iets meer uit zijn verf wist te komen. “What a Heavenly Way To Die” zorgde dan jammer genoeg voor het gevreesde popshow inkak-moment, dat even later door de sterke popsongs die volgden gelukkig vergeten werd.

Aan hits geen gebrek in de set. Met “Wild” kregen we een frisse popsong uit zijn debuutalbum te horen en met “i’m so tired” & “1999” waren iets verder in de set ook nieuwere singles te horen die de massa wisten te bekoren. Ook het niet enorm gekende “Lucky Strike” was een luchtige verschijning in de set en wist net zoals Troye’s samenwerking met Ariana Grande, “Dance To This” de mensen aan het dansen te krijgen. In de bisronde werden we nog eens op topmomenten getrakteerd en zo sloot “My My My!” met een euforische noot af. 

© CPU – Larissa Zenner

Troye Sivan verkocht de Lotto Arena jammer genoeg niet uit (de balkons waren zelfs gesloten), maar toch was hij enorm blij om in Antwerpen voor zo een grote zaal te staan. Zijn fans, voornamelijk jong en queer, gaven het beste van zichzelf en dat haalt nu eenmaal ook het beste uit een artiest. Qua show was het aan de sobere kant, maar toch was net zoals zijn muziek ook clean. Niets al te bombastisch, maar wel effectief. Ondanks enkele outfit changes en tempowisselingen, bleef de spanning van de show behouden en moest Troye amper kampen met de typische popshowmankementen. Niet slecht, Troye! 

Fan van de foto’s? Nog meer foto’s van de show zijn op onze Instagram te vinden. Allen daarheen!

Setlist:

Seventeen
Bloom
Plum
Heaven
Fools
Lucky Strike
Wild
i’m so tired
Postcard
The Good Side
What a Heavenly Way To Die
Bite
1999
Dance To This
Animal
Youth
My My My!

1825 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Troye Sivan - "Got Me Started"

Popfans konden afgelopen zomer rekenen op Troye Sivan voor een sterke, zomerse single dankzij zijn comeback met “Rush“. Het uiterst fijne en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Troye Sivan - "Rush"

Het is intussen al vijf jaar geleden dat Troye Sivan zijn meest recente langspeler Bloom uitbracht, met daarop enkele fijne catchy popsongs en…
InstagramLiveRecensies

Goldband @ Lotto Arena: Makers van de nacht

Het succes van het Haagse trio lijkt maar niet te stoppen. Vooraleer Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen het goed en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.