FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

dEUS, Rolling Blackouts Coastal Fever, Parquet Courts en meer kleppers voor Cactusfestival!

© CPU – Joost Van Hoey

De Belgische festivalaffiches raken stilaan mooi gevuld en misschien één van de mooiste krijg je van Cactusfestival voorgeschoteld. Het festival dat naar jaarlijkse gewoonte in het Brugse Minnewaterpark wist eerder al uit te pakken met de komst van Bloc Party, Band of Horses en Oscar and The Wolf en daar krijgen we vandaag weer een mooie reeks namen bij. De vrijdag krijgt met SX en Faces on TV twee mooie namen bij die mee het belpoplandschap van de afgelopen jaren hebben gekleurd. Ook de zaterdag wordt stevig opgebeurd, want daar voegt zich dè Belgische band van het moment aan toe met Whispering Sons. De band bracht vorig jaar een meesterlijke debuutplaat uit met Image en staat nu al voor een stevige festivalzomer. Bovendien mogen we ook bezoek uit Down Under verwelkomen met het vijftal Rolling Blackouts Coastal Fever, die onlangs nog een uitstekend nummer uitbrachten met “In The Capital“. De grootste klepper uit deze nieuwe lichting namen krijgen we echter pas op zondag te horen: dEUS. In mei spelen ze maar liefst acht uitverkochte concerten in de Ancienne Belgique, goed voor maar liefst 16.000 verkochte tickets. Zij zullen het Cactusfestival in schoonheid afsluiten met een show die in het teken zal staan van hun plaat The Ideal Crash. Daarnaast voegt zich ook nog Parquet Courts toe, die deze zomer een exclusief optreden zullen geven op het Cactusfestival. Meer namen volgen weldra.

Tickets voor het Cactusfestival zijn te vinden op hun website. Onder de videoclip vind je nog een overzicht van alle bevestigde namen.

Vrijdag 5 juli: Faces on TV – Oscar & The Wolf – SX

Zaterdag 6 juli: Bloc Party – Joe Jackson – Rolling Blackouts Coastal Fever – Whispering Sons

Zondag 7 juli: Aldous Harding – Band Of Horses – dEUS – Neneh Cherry – Parquet Courts

 

1594 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dog Race - "Terror"

Om de zoveel tijd duikt er in het muzieklandschap weer een nieuw postpunkbandje op, en zo kunnen we deze keer kennismaken met…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 5): Het vuur aan de schenen

We zitten ondertussen al in de helft van de Lokerse Feesten, maar de paardenworsten zijn bijlange nog niet op. De temperaturen gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.