Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single scarlxrd – “HEAD GXNE”

De Birminghamse rapper scarlxrd is alweer terug met nieuwe muziek. Nadat hij afgelopen jaar zijn plaat DXXM uitbracht en onder andere Dour plat speelde, maakt scarlxrd zich weer op voor een intens jaar. Binnenkort staat hij immers in het voorprogramma van Bring Me The Horizon in Amerika en wacht ons ook nog een nieuwe plaat met INFINITY (verschijnt op 15 maart). De Brit is bovendien ook heel populair in Rusland en kan er op een heel trouwe fanbase rekenen. Zijn fans worden vandaag nog eens beloond met een nummer, waarvan we eigenlijk iets meer hadden verwacht.

Geen loeiharde beats op “HEAD GXNE” wel een smoothe beat die zich heel gezapig een weg naar onze gehoorgang baant. De instrumental staat dan ook in een pril contrast met de vocals van scarlxrd, want screamen doet hij ook weer op “HEAD GXNE”. De schurende stem van de lxrd komt hierdoor wat meer op de voorgrond terecht en dat vinden we toch redelijk teleurstellend. De mix van rap + metal is dan ook in mindere mate aanwezig en laat dat net zijn wat scarlxrd zo groot maakt. “HEAD GXNE” is niet hetgeen we van scarlxrd hadden verwacht en zijn heel benieuwd welke weg hij muzikaal verder zal inslaan.

scarlxrd speelt op vrijdag 5 juli op het urban festival Les Ardentes.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

28 februari 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief