LiveRecensies

Martha Da’ro & Vendredi Sur Mer @ FiftyFifty Session: Sterke dames met een grote boodschap!

De FiftyFifty Sessions zijn een concept dat we nu al een tijdje volgen en nooit beu worden. Twee acts krijgen de kans om zich met een korte set voor een beperkt publiek voor te stellen en zo was dat ook gisteren niet anders. In de tweede sessie van het seizoen stelde men vrouwelijk talent op de voorgrond en dat weten we absoluut te appreciëren. Zowel de Belgische Martha Da’ro alsook de Zwitserse Vendredi Sur Mer mochten er tonen wat ze te bieden hebben en dat was het een en ander. Eén ding is zeker: beide dames gaan het dit jaar met zekerheid maken.

Niet meer dan 25 minuten had Martha Da’ro nodig om iedereen van haar kunnen te overtuigen. Wat haar zo uniek maakt, is de manier waarop ze haar nummers brengt. Met een gezonde portie emotie staat de Belgische van Angolese afkomst op het podium en straalde ze de opgedaagde massa toe alsof ze kandidate was van een miss-verkiezing. Ook over lef beschikt de dame in kwestie want haar indrukwekkende debuutsingle “Summer Blues“, meteen ook de enige single die ze tot nu toe uitbracht, was het nummer waarmee ze haar show begon. Exotisch, tropisch en zomers, maar nog steeds met een vertederend aandeel aan emotie.

Martha Da’ro schommelt met haar muziek elegant en gedurfd tussen enkele genres, maar verliest haar kern als artiest niet. Zo krijg je met “Sugar Man” een nummer dat live zelfs iets weg had van de voodoo pop van Sylvie Kreusch. Op het iets rustigere “Orange Mood” klinkt ze nog spannender en met ontroerende afsluiter “Iyowe” maakt ze een indrukwekkend statement van zelfliefde, waarmee ze het publiek helemaal stil kreeg. Martha Da’ro is goed op weg om een artiest van het kaliber Coely en Zwangere Guy te worden. Charmant, uniek, maar vooral ook een uitmuntende verhalenvertelster die ons keer op keer stil krijgt. Een meer dan verdiende ‘Grote Beer Van Morgen‘!

Komt de volgende Franstalige hitsensatie uit Zwitzerland? Aan de hand van hetgeen ons opkomende ster Vendredi Sur Mer ons in de C12 serveerde kunnen we dat best geloven. Muzikanten had ze niet mee, maar toch stond ze er live niet alleen voor, want twee straffe dansers gaven haar performance en de nummers een fijne afwerking. Beginnen deed ze met het dansbare “Larme à gauche” dat meteen de boel op stelten zette, waarna ze met “Les Filles Désir” de dromerigere kant op ging. Denk maar aan een soort Robyn, maar dan in het Frans.

Ook Vendredi Sur Mer hield het met vijf nummers kort, maar dat waren voor haar redenen te meer om er helemaal voor te gaan. Het nog maar recent uitgebrachte “Chewing-Gum” werd speels en zelfs lichtjes funky gebracht. Haar korte set afsluiten deed ze met het zelfzekere “Écoute chérie”, waarbij iedereen zijn dansbenen zijn werk liet doen. Het was duidelijk dat ook de Zwitserse graag meer had gebracht en dat ze duidelijk genoot van de show. Op zaterdag 27 april keert ze in ieder geval al terug naar Brussel om op Les Nuits van de Botanique te spelen.

Martha Da’ro staat de komende maanden op heel wat podia (o.a. op Out The Frame en Les Nuits) en brengt ergens dit voorjaar ook een ep uit. Vendredi Sur Mer komt op 22 maart met haar debuutalbum Premiers Emois en staat eveneens op Les Nuits, maar ook op DOUR. Uitkijken dus naar de komende maanden. 

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Martha Da’ro @ Ancienne Belgique (AB Club): De perfectie loslaten

De rijzende ster die Martha Da’ro een paar jaar geleden was, verdween na de release van haar debuut-ep Cheap Wine & Paris…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Martha Da'ro - "Mr Fear"

Ze was een tijdje van de radar verdwenen, maar sinds kort staat Martha Da’ro er weer. En meteen ook meer dan ooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.