Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alex Lahey – “Don’t Be so Hard on Yourself”

Ze maken fijne muziek in Australië. Hoe ze het daar helemaal aan de andere kant van de wereld blijven flikken om fijne bands naar voor te brengen, weten we niet, maar ze mogen er gerust nog een tijdje mee door gaan. Alex Lahey is ondertussen toe aan haar tweede album nadat debuut I Love You Like A Brother uit 2017 haar al op de kaart zette en zelfs naar België bracht. Die opgewekte pop rock liedjes zal ze nu verder zetten op The Best Of Luck Club en daaruit krijgen we alvast een eerste voorsmaakje. “Don’t Be so Hard on Yourself” toont haar sterktes, en dat is aanstekelijke rockmuziek maken.

Met een frisse gitaar die al meteen het tempo de hoogte injaagt, steekt Lahey van wal. Het refrein nestelt zich al snel in je oren, en Lahey behoudt dan ook het aanstekelijke gevoel gedurende het hele nummer. Maar er is meer: we horen een saxofoonsolo in het midden van de song. Ons doet het alvast denken aan Bruce Springsteen, maar dan allemaal iets minder groots. De videoclip is alvast mooi geëdit zodat het ons wat aan “Big Enough” van landgenoot Kirin J Callinan doet denken. Niet al te serieus, maar wel lekker strak. Zo kan je ook heel de song omschrijven. Alex Lahey wil de wereld veroveren, en het zou haar nog eens kunnen lukken ook.

The Best Of Luck Club verschijnt op 17 mei.

 

2934 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gordi & Alex Lahey - "Dino's"

De Australische artiesten Gordi en Alex Lahey hebben los van elkaar hun strepen in de muziekwereld al verdiend. Zo bracht Gordi voor…
AlbumsRecensies

Alex Lahey - The Best of Luck Club (★★): Ongeluk bij een geluk

Alex Lahey verzamelde de voorbije jaren een behoorlijk omvangrijke fanbase, die hun verloren tienerjaren terugvonden in haar stevige garagerock in de trant…
LiveRecensies

Alex Lahey @ Botanique (Witloof Bar): Simpel en effectief

Enkele maanden geleden stond het eerste concert van Alex Lahey in België gepland. Wegens enkele logistieke redenen, moest ze deze annuleren, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.