Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Meadowlark – “H.I.T.H”

Meadowlark is een Brits electropop duo uit Bristol bestaande uit Kate McGill (zang) en Dan Broadley (instrumenten). Kate begon haar muzikale carrière door covers van Adele, Mumford & Sons  en Lady Gaga op YouTube te plaatsen. In 2013 vormde ze dan de band Meadowlark. Hun eerste liveshow mochten ze meteen spelen als voorprogramma van Bastille en later stonden ze zelfs al op Glastonbury.

Na “Appetite” en “Family Tree” is “H.I.T.H” de derde single die de band in korte tijd uitbrengt. “H.I.T.H” staat voor Hole In The Head en het verwijst naar iemand graag hebben en graag bij die persoon zijn, maar schrik hebben van de emoties die daaruit zouden kunnen volgen. Liefde is meedogenloos, zoals een gat in je hoofd. Je moet er iets mee doen voordat het jou helemaal overneemt en je niet meer normaal kan functioneren. Het nummer begint kalm, maar al snel vallen de diepe bassen in, die samen met de tekst voor de donkerte in het nummer zorgen. Daarna wordt het weer even kalmer zodat de stem van Kate wat meer op de voorgrond komt te staan. In het midden haalt Dan alles uit de kast om het nummer helemaal te laten losbreken, waardoor het een zalig nummertje wordt om te beluisteren en tegelijkertijd te genieten van de eerste zonnestralen.

Als hun aankomende ep klinkt zoals dit nummer, is het de perfecte soundtrack om de start van de lente in te leiden. De band heeft een aankomende Europese tour waar ze Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland zullen aandoen. Wil je ze live aan het werk zien zal je nog even moeten wachten of een citytripje boeken naar één van onze buurlanden.

Facebook Twitter Website

15 februari 2019

About Author

Joren Van der Plas


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief