Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ALMA – “Summer”

ALMA een opvallende verschijning noemen, is een understatement, want de Finse zangeres weet niet alleen met haar muziek op te vallen. De fluo gele haren zijn inmiddels al lichtjes verbleekt en de muziek is al wat volwassener geworden, maar nog steeds koestert ALMA de droom om over heel de wereld bekend te worden. Na haar zes nummers tellende Heavy Rules Mixtape is de zangeres op de laatste rechte lijn voor haar debuutalbum, dat ergens dit jaar verwacht mag worden.

ALMA wilt duidelijk meer zijn dan een doorsnee popact die her en der opduikt en charts wilt veroveren. Nadat we “when i die” gedeeltelijk zwak vonden, is “Summer” het tweede nummer in twee weken tijd dat we te horen krijgen. Ook “Summer” lost niet helemaal onze verwachtingen in en heeft veel weg van een demo of onafgewerkte single. ALMA beschikt niet over een grote stem en heeft het voordien gedaan met opzwepende beats. Als die wegvallen, blijft een pure en oprechte zangeres over, die voor ons nog even wennen is. “Summer” is een interessante single, die ondanks de beat een zekere fragiliteit weet te creëren die ons weet te raken.

Op zondag 7 april staat ALMA in de Rotonde voor de Botanique. Tickets zijn reeds te koop.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Tove Lo @ Ancienne Belgique (AB): Routine in de pophemel

De Zweedse popster Tove Lo stond gisteren voor het eerst in zes jaar terug in een Belgische concertzaal en mocht haar vijfde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ALMA - "Tell Mama"

Binnenkort is het zover, dan verschijnt ALMA’s tweede album. Time Machine komt drie jaar na haar debuutalbum, die niet echt voor een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tove Lo - "Borderline"

De Zweedse popgodin Tove Lo heeft zich de afgelopen jaren telkens bewezen als een van ’s werelds sterkste popacts en beloofde eind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.