Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stereophonics – “Chaos From The Top Down”

© CPU – Sven Michiels

Stereophonics stond vorige zomer nog maar op Rock Werchter of ze zijn alweer terug met een nieuwe single. Frontman Kelly Jones zingt vanuit het standpunt van een 15-jarige jongen die op de grond ligt nadat hij net is neergeschoten. Het nummer is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelde in de straat waar de zanger woont. Zoals deze beschrijving al doet vermoeden is het lied zeer politiek geladen. Bij het nummer kwam zelfs een heus statement mee. Jones verklaart hierin dat de single niet echt past in de stijl van het album dat hij momenteel aan het schrijven is maar dat het huidige politieke klimaat in het Verenigd Koninkrijk hem inspireerde om dit nummer nu dus als alleenstaande single uit te brengen.

Het nummer op zich verbaast niet meteen en bouwt verder op de gekende formule van de band. Zoals we Jones kennen, is de tekst op een beschrijvende wijze geschreven. Het nummer begint eerder traag en na het eerste refrein neemt het tempo toe. Vervolgens bouwt het nummer nog eens af om daarna opnieuw hetzelfde patroon aan te nemen tot we uiteindelijk een zekere climax met enkele ‘yeahs’ bereiken.

Het refrein zal na enkele keren luisteren misschien wel in je hoofd blijven hangen maar daarvoor zal je de replay knop nog niet meteen opzoeken. Het is de band hun eerste release sinds het album Scream Above The Sounds uit 2017 en net zoals dat album zal ook deze single geen echte potten breken. Niet per se slecht maar ook niet meteen het beste dat Stereophonics al heeft gemaakt. Het wordt dus (matig) uitkijken naar het elfde album van de band om te zien of ze hun patroon van een zekere middelmatigheid van de laatste jaren kunnen doorbreken.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kelly Jones - "Inevitable Incredible"

De naam Kelly Jones is misschien niet bij iedereen gekend. Wanneer we nu zeggen dat Jones de zanger is van Stereophonics, gaan…
AlbumsRecensies

Stereophonics - Oochya! (★★½): Pijnlijk langdradig

In 1997 stond de britpop op z’n hoogtepunt; Oasis kroonde zich met het megalomane Be Here Now tot de koning van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stereophonics - "Do Ya Feel My Love?"

Stereophonics surfte op de flow van britpop naar hun hoogtepunt eind jaren negentig en in het begin van de nillies. Met de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.