Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Use Knife – “For Helvede”

Vrijgevochten elektronica in een donkere saus van strakke beats lijkt ons de beste beschrijving voor Use Knife. De nieuwe band rond Stef Heeren en Kwinten Mordijck beschrijft zichzelf als een combinatie van postpunk, new beat en experimentele popmuziek. Stef en Kwinten, bekend van Kiss The Anus Of A Black Cat, voelden de nood om samen een nieuw verhaal te starten en doen dit met stijl. Voor hun nieuwe project ruilt het duo al hun gitaren in voor analoge synths en drum computers, die zorgen voor een indrukwekkende eerste single met een beklijvende sfeer.

“For Helvede”, wat Deens is voor Godmiljaar, begint met een strakke beat die het hele nummer zal domineren. Doorheen het nummer brengt het duo meer en meer analoge goodness naar boven die de luisteraar meeneemt naar een andere wereld. Bovenop dit intrigerend geheel komen dan nog de verontrustende vocalen van Stef Heeren die bij momenten volledig los staan van het nummer maar ons toch blijven vastgrijpen. Ondanks dat het nummer nogal experimenteel is, maakt Use Knife overduidelijk een statement en nodigt het ons uit naar meer.

Use Knife is op 25 april te zien in De Kreun in Kortrijk als voorprogramma van Ben Shemie (SUUNS). Tickets zijn reeds te koop.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

12 februari 2019

About Author

Robin Clerckx


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief