Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single STADT – “Daily Comment”

In 2015 kwam het tweede album van STADT uit, en sindsdien was het wachten op een nieuw wapenfeit van het viertal. Tot in december van verleden jaar, want toen vuurden ze single “Nothing Twice” op ons af. Die heuse trip van negen minuten hield ons meteen in de ban en maakte ons al helemaal warm voor de release van hun nieuwe album There Is/Nothing Twice op 8 maart. In afwachting daarvan krijgen we alvast een tweede voorsmaakje van die plaat: “Daily Comment”.

De single is een heerlijk staaltje aan alternatieve rock. Rustig, maar met een goede drive erin kabbelt het nummer voort zonder al te veel tierlantijntjes. Vervolgens mondt “Daily Comment” uit in een dromerige sfeer. We zweven volledig weg wanneer er zeemzoete, langgerekte backings bij komen kijken en meeslepende synths het voortouw nemen. Door die synths krijgt het nummer uiteindelijk ook een psychedelische dimensie, en we hadden niets anders van STADT verwacht. Genres vloeien weer eens in elkaar over alsof het niets is. Weer eens vernieuwend, weer eens steengoed.

Facebook

11 februari 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief